Petre Daea a ajuns la sediul DNA în jurul orei 09:00 și le-a spus jurnaliștilor că este audiat în calitate de martor. 

Citeste si: Ce spune ministrul Finanțelor despre impozitarea pensiilor

Ministrul Agriculturii era aşteptat de procurorii DNA pentru a da declaraţii în dosarul fostului ministru Adrian Chesnoiu. Actualul ministru are calitatea de martor în dosarul în care Chesnoiu este acuzat că ar fi intervenit în angajarea mai multor persoane.

Citeste si: Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, urmărit penal de DNA

Adrian Chesnoiu şi-a dat demisia din fruntea ministerului Agriculturii după ce procurorii au început urmărirea penală împotriva acestuia.

Petre Daea a stat aproximativ o oră la sediul DNA, iar la plecare nu a dorit să dea declaraţii jurnaliştilor. 

Petre Daea: „Orice întrebare pe această temă nu are răspuns de la ministrul Agriculturii"

Cu o zi în urmă, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că nu dorește să facă niciun fel de declarație pe tema chemării sale la DNA în calitate de martor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Ministrul Agriculturii a fost în județul Călărași pentru a verifica starea culturilor afectate de secetă. Ce a spus Petre Daea

„Orice întrebare pe această temă nu are răspuns de la ministrul Agriculturii. Ne pierdem timpul. Vă dau răspuns la orice întrebare pe domeniul agriculturii, oricând, la orice oră”, a spus Petre Daea într-un interviu la Digi 24.

petre daea

Petre Daea nu vrea să comenteze audierea sa la DNA

[Sursa foto: Facebook / Petre Daea]

Care sunt acuzațiile DNA împotriva lui Chesnoiu

Procurorii au stabilit faptul că sunt suspiciuni rezonabile în legătură cu mai multe fapte ilegale pe care fostul ministru al Agriculturii le-a făcut în momentul în care se afla la conducerea instituției guvernamentale.

Citeste si: Petre Daea a intrat "în pâine" la Ministerul Agriculturii. "Dragi făuritori de hrană ai țării, mă veți regăsi la locul faptelor!"

Conform  sursei  citate, urmărirea penală pe numele ministrului are în vedere săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
- instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni).

DNA informează că, în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul în cauză ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si:  Călin Popescu Tăriceanu scapă de unul dintre dosare. A fost achitat de Curtea Supremă după ce procurorii l-au acuzat de "abuz în serviciu"

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.

Cum se fac angajările la stat

Potrivit DNA, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător.

Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

Prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidența art. 305 alin 4 din C.P.P. În prezent, persoana față de care s-a solicitat sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si