Trenul Regal a fost închiriat pentru o petrecere cu lăutari ce ar urma să aibă loc chiar de 1 Decembrie. În prețul de 500 de euro al biletului intră o călătorie cu trenul București – Sinaia și retur, o degustare de vinuri, mâncare și muzică lăutărească.

Casa Regală consideră evenimentul ”o blasfemie”

În total, au fost puse la vânzare 80 de bilete, care s-au și vândut.

Firma de evenimente care a organizat petrecerea ar fi încasat în total 40.000 de euro. 

Reprezentanții Casei Regale au spus că „este o blasfemie” și au cerut autorităților să stopeze evenimentul.

Citește și: Restricții de circulație de 1 Decembrie în București. Pe ce bulevarde vor defila militarii din Armata Română

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

”Cu Trenul Regal au călătorit patru generații ale familiei regale. Începând cu 2008, au fost 14 călătorii care au avut legătură cu familia regală. Trenul a condus pe Regele Mihai I și pe Regina-mamă Elena în exil, în zilele de 3-6 ianuarie 1948.

Același tren l-a condus pe ultimul drum pe Regele Mihai la 15 decembrie 2017. Ceea ce se întâmplă acum, o călătorie în scop comercial, reprezintă aproape o blasfemie. Trenul Regal îl considerăm un loc sacru, după ce l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum”, a reacționat directorul Administrației Proprietăților Regale, Ion Tucă.

Ministrul Transporturilor, somat să oprească petrecerea

Și liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a cerut ministrului Transporturilor să stopeze petrecerea privată, cu muzică lăutărească.

Citește și: Incendiu într-o parcare din Brăila. Două mașini au fost cuprinse de flăcări

Alexandru Muraru afirmă, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că atingerea valorilor istorice este intolerabilă şi cere intervenţia ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru a opri "blasfemia lăutărească".

Citește și: Pilotul de curse austriac care a fost lăsat fără permis în România a dat în judecată Poliția. Bărbatul a fost prins conducând cu o viteză de 230 km/h

De asemenea, şeful PNL consideră că "organizarea de petreceri cu taraf şi muzică lăutărească este inacceptabilă într-o societate care emană un deosebit respect pentru valorile promovate de Familia Regală".

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si