Din 2011 până în 2014 petrecerile s-ar fi ținut lanț în primăria din Lehliu Sat pe banii sătenilor. Foștii șefi ai primăriei, primarul, contabilul și casierul, au cheltuit ani la rând banii încasați din taxe și impozite, pentru a chefui cu ocazia zilelor onomastice ale angajaților.

Pagubă de un milion de lei

Când nu făceau petreceri, banii erau cheltuiți pe protocol, mâncare pentru angajați, plata unor cetățeni care nu erau angajații primăriei sau pentru asigurări de viață.

Evidența cheltuielilor ilegale era ținută de către casierul primăriei pe două agende pe care le ținea acasă. Acesta nota câți bani a dat șefilor săi, când și pentru ce.

Citește și: Un tânăr și-a ucis tatăl în timp ce adormise pe canapea: „Mamă, tata e mort. Nu te duce să-l vezi”

Cheful din primaria Lehliu Sat avea sa fie spart de Curtea de Conturi, în urma unui audit. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Deși banii de taxe și impozite erau încasați de la contribuabili, aceștia nu ajungeau mai departe, la trezorerie.

După ce ancheta a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, vizați au fost primarul comunei Lehliu Sat, contabilul și casierul. 

Citește și: Vouchere de vacanță 2023: Anunțul momentului pentru bugetari

Peste un milion de lei a fost cheltuit ilegal de către cei trei șefi ai primăriei.

Cei trei au fost condamnați definitiv

În fața anchetatorilor casierul primăriei a recunoscut că 200.000

de lei i-a cheltuit chiar în interes personal. De asemenea, contabilul primăriei din Lehliu Sat a explicat la audieri că știa că banii erau cheltuiți în mod ilegal, dar că a fost convins că situația era tolerată chiar de către primar.

Citește și: Un copil, în vârstă de doi ani, a murit de foame după ce a rămas singur acasă. Tatăl lui a murit în urma unui atac de cord

Primarul, contabilul și casierul primăriei Lehliu Sat au fost trimiși în judecată în 2015 și au fost condamnați definitiv în data de 18 noiembrie 2022.

Instanța a decis ca cei trei să fie condamnații la închisoare cu suspendare și plata prejudiciului creat Primăriei Lehliu Sat în valoare de 1.115.695,77 lei. Bunurile aflate în proprietatea celor trei au fost puse sub sechestru în vederea recuperării prejudiciului.

Citește și: Accident în Hunedoara: echipajul de pază al autostrăzii a fost lovit de o cisternă

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si