Close sidebar
Close sidebar

Pfizer: Pandemia s-ar putea extinde până în 2024

Pandemia s-ar putea extinde până în 2024, au declarat vineri reprezentanții companiei Pfizer. Pe măsură ce varianta Omicron capătă avânt în Europa și Statele Unite, oamenii de știință își rescriu așteptările pentru pandemia de COVID-19.

Sorin Negru,

Pe măsură ce varianta Omicron capătă avânt în Europa și Statele Unite, oamenii de știință își rescriu așteptările pentru pandemia de COVID-19 de anul viitor.

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pandemia s-ar putea extinde până în 2024, declară reprezentanții companiei Pfizer. Directorul științific al companiei, Mikael Dolsten, a declarat, într-o prezentare pentru investitori, că Pfizer se așteaptă ca unele regiuni să continue să aibă valuri pandemice COVID-19 în următorul an sau doi.

Alte țări vor trece la stadiul „endemic", cu un număr de cazuri scăzut și ușor de gestionat, a mai spus expertul, conform Reuters.

Citeste si: Europa, pusă în genunchi de Omicron. Mai multe țări au atins noi recorduri de infectări

Risc suplimentar: apariția unei noi mutații

Până în 2024, boala ar trebui să fie endemică pe tot globul, potrivit previziunilor companiei farmaceutice.

„Când și cum anume se va întâmpla acest lucru va depinde de evoluția bolii, de eficiența cu care societatea va implementa vaccinurile și tratamentele și de distribuția echitabilă în locurile în care ratele de vaccinare sunt scăzute", a declarat Dolsten, potrivit Mediafax.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Apariția unor noi variante ar putea avea, de asemenea, un impact asupra modului în care pandemia continuă să se desfășoare", avertizează directorul de la Pfizer.

Citeste si: Germania se pregătește de un ''val masiv'' de infecții cu Omicron

Valul Omicron, neașteptat de virulent

Previziunile Pfizer au fost făcute după apariția, luna trecută, a variantei Omicron, care are peste 50 de mutații față de versiunea originală a virusului. Acest lucru a redus eficacitatea a două doze de vaccin împotriva infecției.

Înainte de apariția Omicron, medicul american Anthony Fauci a prognozat că pandemia se va încheia în 2022 în Statele Unite.

Citeste si: Ministerul Sănătății a anunțat că au fost înregistrate încă două cazuri de infectare cu Omicron în România

Omicron a fost detectat în peste 77 de țări și s-a răspândit în aproximativ o treime din statele americane.

Datele privind vaccinul Pfizer pentru copiii mai mici întârzie să apară. Directorul medical al Pfizer a declarat vineri că o versiune cu o doză mai mică a vaccinului său pentru copiii cu vârste între 2 și 4 ani a generat un răspuns imunitar mai slab decât se aștepta, ceea ce ar putea întârzia autorizarea serului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI