Comercianții de materiale pirotehnice neautorizaţi din pieţe şi târguri, dar şi din mediul online sunt vizaţi în aproprierea Anului Nou de controalele oamenilor legii.

Multe dintre afacerile ilegale de acest fel s-au mutat activitatea în această perioadă în mediul online. Reţelele de socializare sau site-urile de mică publicitate sunt împânzite de o varietate de oferte la petarde şi artificii. Doar că, vânzătorii care comercializează astfel de produse, încălcând legea, riscă să se trezească cu un control din partea polițiștilor.

Piața ilegală de petarde și artificii s-a mutat online. Care sunt condițiile în care pot fi folosite materialele pirotehnice

Citeste si: Vrei să petreci Revelionul în aer liber? Iată 5 ținute elegante și călduroase

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În această perioadă, oamenii legii au dat o mulțime de amenzi şi au întocmit la fel de multe dosare penale. De exemplu, în judeţul Gorj, de la începutul sezonului sărbătorilor de iarnă, mai exact de la începutul lui decembrie, şi până în prezent au fost confiscate aproximativ 400 de kilograme de materiale pirotehnice vândute ilegal.

Citeste si: Tarifele de Revelion la Sinaia, mai mari decât în Innsbruck, Austria

Care sunt condițiile în care pot fi folosite materialele pirotehnice

Pe de altă parte, nu doar comercializarea fără autorizație este pedepsită destul de aspru de lege, dar şi distribuirea produselor către minori, materialele pirotehnice fiind periculoase.

Iar dacă tot vreți să achiziționați astfel de produse pentru noaptea dintre ani, polițiștii trag un semnal de alarmă şi vă atenționează să fiți foarte atenți cum le folosiţi.

Este interzisă folosirea artificiilor şi petardelor pe drumurile deschise circulaţiei, în zonele aflate în apropierea blocurilor de locuinţe sau în apropiere de case sau pe aleile pietonale.

Astfel de infracțiuni sunt aspru pedepiste. Se poate ajunge chiar la pedeapsă cu închisoarea între 3 luni şi un an.

Citeste si: Mesaje de Anul Nou 2022. Urări superbe de trimis familiei și prietenilor de La mulți ani 2022!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si