Dacă ai ten uscat, cele mai eficiente produse de îngrijire sunt cosmeticele bio. Ele pot fi cumpărate de la magazinele specializate în vânzarea de produse naturiste și, spre deosebire de cremele din supermarket, nu conțin substanțe chimice care pot irita pielea, ci doar ingrediente naturale.

O cremă de față bio îți va oferi senzația plăcută de hidratare a tenului, nu-l va usca sau irita cum se poate întâmpla cu o cremă obișnuită și nici nu-l va încărca, astfel încât să apară puncte negre sau coșuri.

Dar cum afli dacă ai pielea uscată? Iată semnele la care trebuie să fii atentă:

1. Simptome ale pielii uscate

Pielea uscată se cojește ușor, este mai ridată și de obicei dă senzația că „te ține” sau chiar te mănâncă. E posibil să ai o predispoziție genetică pentru acest tip de piele, dar de multe ori există și alte cauze care duc la uscarea pielii:

  • Folosești produse cosmetice nepotrivite, care irită și usucă pielea (de obicei acestea sunt cosmetice care conțin multe chimicale)
  • Expui pielea prea mult timp la frig, la soare sau la un mediu cu aer foarte uscat (de obicei asta se întâmplă în spațiile închise unde vara este aer condiționat și iarna căldură)
  • Suferi de o boală de piele, cum este dermatita atopică.

2. Pielea uscată a feței

Dacă ai piele uscată, vei observa acest fenomen și pe corp, dar în special pe față, pentru că tenul este mult mai expus la condițiile de mediu. Un ten uscat este de obicei mai ridat și iritat, pot să apară pete roșii și zone unde pielea se descuamează și produce mâncărime.

Cremele de față bio sunt foarte bune, pentru că, pe lângă hidratarea intensă a tenului, vor calma și această iritație. Vei scăpa repede de roșeața inestetică, de mâncărimea pielii și de cojițele care se desprind. Este foarte important să alegi o cremă potrivită pentru tenul uscat și să o folosești conform recomandărilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

O cremă bună îți va calma, hidrata și chiar întineri tenul. Practic, aceste produse bio au un dublu rol – cosmetic și dermatologic, vindecând iritațiile pielii.

3. Îngrijirea pielii cu ajutorul cosmeticelor bio

Cosmeticele bio sunt recomandate pentru îngrijirea oricărui tip de piele: grasă, mixtă, normală sau uscată. În ultimul caz însă, alegerea unor produse naturale este și mai importantă, pentru că tenul uscat este mai sensibil, mai vulnerabil, după cum am explicat deja în articol.

Chiar si cremele bio pot contine ingrediente daunatoare, de aceea este important sa verifici cu atentie lista de ingrediente si sa te asiguri ca formula contine doar extracte naturale si extracte naturale certificate.

Astfel, te vei asigura ca cremele bio alese nu vor agresa pielea și nu conțin toxine care să ajungă, prin piele, în organism. De aceea, le poți utiliza fără probleme chiar și în timpul sarcinii sau al alăptării, inclusiv pentru pielea foarte sensibilă și uscată a bebelușilor.

Cele mai multe cosmetice bio au la bază extracte din plante sau uleiuri vegetale. Un ritual corect de îngrijire pentru tenul uscat presupune câțiva pași care trebuie urmați zilnic: curățarea tenului, exfolierea, hidratarea. Este bine să alegi toate aceste produse dintr-o gamă cometică special concepută pentru tenul uscat. Spre exemplu, poți folosi la pasul 1 gel de curățare bio, la pasul 2 o mască sau un produs pentru exfoliere zilnică și la pasul 3 cremă hidratantă bio.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Alege gama care ți se potrivește cel mai bine și nu uita că e bine să folosești o mască sau un produs de curățare în profunzime cel mult o dată pe săptămână. Cremele bio pot fi folosite pentru a trata pielea uscată de pe întregul corp. Găsești creme speciale pentru față, pentru corp, pentru picioare sau pentru pielea uscată a mâinilor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si