Bărbatul a decis să dea în judecată Poliţia, cerând anularea sancţiunii în care i s-a suspendat dreptul de a conduce.

În iulie 2022, ofițerul de poliție Valer Kovacs a transmis pe pagina sa de Facebook că un șofer austriac care se afla la volanul unui Ferrari pe autostrada A1, pe sensul de mers Lujoj- Deva, a fost prins în apropierea localităţii Margina din judeţul Timiş conducând cu viteza de 230 km/h. 

Citește și: Un polițist român i-a luat permisul unui pilot de curse. Cine este pilotul care mergea cu 230 km/h la volanul unui Ferarri

„Ieri am întâlnit prin luneta radarului un pilot de curse din  Austria cu un Ferrari ce dezvolta 700cp și se deplasa cu 230km/h. Un om obișnuit cu viteze astronomice. Din păcate legea este lege pentru toată lumea, indiferent de meserie sau situație. I-am explicat pericolele la care se expune, a înțeles mesajul meu și l-am rugat pe viitor să nu mai confunde autostrada cu circuitul de curse. La final ne-am oferit o strângere de mână în semn de respect reciproc. Așa cum v-am promis, voi face câte o poză cu fiecare dintre voi, care doriți acest lucru indiferent de situație. Protejați viața”,  a fost mesajul transmis de polițist pe pagina sa de Facebook la acea vreme.

Cu toate că la acea vreme austriacul ar fi „înțeles mesajul” transmis de omul legii care l-a lăsat pieton, acesta a deschis proces cerând anularea procesului-verbal de contravenție.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Fostul preot Daniel Balaș, accident în Dubai cu un bolid de lux. „Mi-am dat seama că totul în viață e până la un punct”

Pilotul de curse a reclamat că procesul verbal   a fost întocmit cu încălcarea dispozițiilor art. 6 par. 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, cu indicarea greșită a locului unde a fost încheiat, necuprinzând codul numeric personal (mai precis numărul de identificare fiscală), descrierea faptei contravenționale fiind sumară și necuprinzând ambele instanțe competente teritorial să judece plângerea contravențională", a fost reclamația austriacul transmisă prin avocat. 

Austriacul nu ar fi înțeles că i s-a reținut permisul

Mai mult, austriacul de la volanul Ferrari-ului a mai reclamat că ”deși este cetățean austriac și nu cunoaște limba română, a fost sancționat contravențional cu încălcarea dreptului de a fi informat, într-o limbă pe care să o înțeleagă, asupra naturii și cauzei acuzației aduse împotriva sa”.

”Semnarea procesului-verbal redactat într-o limbă pe care nu o înțelege, fără să fie informat de către un interpret asupra naturii acuzației constituie un motiv de nelegalitate a procesului-verbal care atrage sancțiunea nulității absolute, fiind adusă atingere dreptului la apărare, dreptului la un proces echitabil, respectiv principiului egalității de arme”, a mai menționat acesta, prin avocat.

Citește și: El este bărbatul care a câștigat 9,9 milioane de euro la loterie. Acum își caută soție

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Judecătoria Făget a menţinut sanţiunea aplicată pilotului de curse, susținând că  „neaducerea la cunoștința persoanei sancționate, într-o limbă pe care să o cunoască, a faptei imputate, nu poate determina prin ea însăși nulitatea absolută a procesului-verbal, urmând a fi avute în vedere consecințele concrete, reale produse în fiecare caz”.

Referitor la cuantumul sancțiunii, judecătorul a punctate faptul că sancțiunea este corectă pentru că  „fapta de a circula cu viteza de 230 km/h pe un sector de drum cu viteza maximă legal admisă de 130 km/h, prezintă o periculozitate".

Citește și: România își face apariția în Formula 1. O companie românească a semnat un parteneriat cu Ferrari


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si