In articol:
Bărbatul a decis să dea în judecată Poliţia, cerând anularea sancţiunii în care i s-a suspendat dreptul de a conduce.
În iulie 2022, ofițerul de poliție Valer Kovacs a transmis pe pagina sa de Facebook că un șofer austriac care se afla la volanul unui Ferrari pe autostrada A1, pe sensul de mers Lujoj- Deva, a fost prins în apropierea localităţii Margina din judeţul Timiş conducând cu viteza de 230 km/h.
„Ieri am întâlnit prin luneta radarului un pilot de curse din Austria cu un Ferrari ce dezvolta 700cp și se deplasa cu 230km/h. Un om obișnuit cu viteze astronomice. Din păcate legea este lege pentru toată lumea, indiferent de meserie sau situație.
Cu toate că la acea vreme austriacul ar fi „înțeles mesajul” transmis de omul legii care l-a lăsat pieton, acesta a deschis proces cerând anularea procesului-verbal de contravenție.
Austriacul nu ar fi înțeles că i s-a reținut permisul
Mai mult, austriacul de la volanul Ferrari-ului a mai reclamat că ”deși este cetățean austriac și nu cunoaște limba română, a fost sancționat contravențional cu încălcarea dreptului de a fi informat, într-o limbă pe care să o înțeleagă, asupra naturii și cauzei acuzației aduse împotriva sa”.
”Semnarea procesului-verbal redactat într-o limbă pe care nu o înțelege, fără să fie informat de către un interpret asupra naturii acuzației constituie un motiv de nelegalitate a procesului-verbal care atrage sancțiunea nulității absolute, fiind adusă atingere dreptului la apărare, dreptului la un proces echitabil, respectiv principiului egalității de arme”, a mai menționat acesta, prin avocat.
Citește și: El este bărbatul care a câștigat 9,9 milioane de euro la loterie. Acum își caută soție
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Judecătoria Făget a menţinut sanţiunea aplicată pilotului de curse, susținând că „neaducerea la cunoștința persoanei sancționate, într-o limbă pe care să o cunoască, a faptei imputate, nu poate determina prin ea însăși nulitatea absolută a procesului-verbal, urmând a fi avute în vedere consecințele concrete, reale produse în fiecare caz”.
Referitor la cuantumul sancțiunii, judecătorul a punctate faptul că sancțiunea este corectă pentru că „fapta de a circula cu viteza de 230 km/h pe un sector de drum cu viteza maximă legal admisă de 130 km/h, prezintă o periculozitate".
Citește și: România își face apariția în Formula 1. O companie românească a semnat un parteneriat cu Ferrari