Datele sunt similare cu cele de luna trecută, când producătorul american de medicamente a transmis că medicamentul cu administrare orală a avut o eficacitate de aproximativ 89% în prevenirea spitalizărilor sau a deceselor, pe baza rezultatelor intermediare obținute la aproximativ 1.200 de persoane. Datele dezvăluite marți includ alte 1.000 de persoane.

Citeste si: Vaccinare anti-COVID. Ce protecție oferă vaccinul Pfizer împotriva Omicron- date reale din Africa de Sud

Cum se va numi tratamentul de la Pfizer

În cadrul studiului, nimeni din cei care au primit tratamentul Pfizer nu a murit, comparativ cu 12 decese în rândul celor care au primit placebo, potrivit Hotnews.ro.

Pastilele Pfizer se iau împreună cu ritonavirul, un antiviral mai vechi, la fiecare 12 ore, timp de cinci zile, începând imediat după debutul simptomelor. Dacă va fi autorizat, tratamentul va fi vândut sub numele de Paxlovid.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: În ultimele 24 de ore s-au înregistrat sub 1.000 de cazuri noi de COVID-19

"Este un rezultat uimitor", a declarat Mikael Dolsten, directorul științific al Pfizer, într-un interviu. "Vorbim despre un număr uluitor de vieți salvate și spitalizări prevenite. Și, bineînțeles, dacă îl folosim rapid după infectare, este posibil să reducem dramatic transmiterea", a afirmat Dolsten.

Oficialul Pfizer a spus că așteaptă în curând autorizația pentru utilizarea la persoanele cu risc ridicat din partea Administrației americane pentru alimente și medicamente și a altor agenții de reglementare.
El nu crede că va fi nevoie de o reuniune a comitetului consultativ al FDA.

Citeste si: Avertismentul ministrului Sănătății despre antivirale pentru tratarea COVID-19: ,,Sunt toxice. Se soldează cu hepatită cronică”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si