Scene șocante au avut loc, vineri, într-un camping din Vama Veche, unde un bărbat a împușcat accidental un tânăr, iar mai apoi a amenințat că se sinucide cu pistolul. Scandalul a început vineri 14 iulie a.c., în jurul orei 18.00. Inițial, spun martorii, a fost un conflict banal între el și mai mulți tineri care ascultau muzică tare. 

Cine este pistolarul din Vama Veche?

Constantin Duca este colonel în rezervă și expert criminalist, specializat în ştiinţa balisticii. Timp de peste 10 ani a predat la Academia de Poliţie Bucureşti, la Institulul de Criminalistică şi apoi ca şef al Serviciului Criminalistic din Hunedoara, informează Adevărul. El era unul dintre specialiștii României, care au muncit la reconstituirea unora dintre cele mai tulburătoare crime. 

Citește și: Un bărbat a fost împuşcat în picioare şi în abdomen de un altul care a intrat în curtea locuinţei sale

El venit la mare singur, pe motocicletă, și s-a cazat într-un camping retras din sat.

Scandalul a început vineri 14 iulie a.c., în jurul orei 18.00.

Scandalul a început vineri 14 iulie a.c., în jurul orei 18.00.

[Sursa foto: Observator]

În timpul scandalului, Duca a scos o armă de foc, un pistol de 9 milimetri. A tras în beton ca să îi sperie, spun martorii, însă proiectilul a ricoșat și l-a rănit pe un tânăr de 21 de ani în picior. Au urmat scene de groază. În timp ce victima a ajuns la spital, Duca și-a pus pistolul la tâmplă și a amenințat că se omoară.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

“Își punea pistolul la cap, și punea pistolul la gât, mai bea din bere”  a declarat o turistă despre cele petrecute. 

Citește și: Avocată din Prahova reținută după ce a cumpărat o armă de pe internet și și-a lăsat copilul să împuște păsări

“El, din ce am auzit, zicea că i s-a descărcat armă accidental. Am înțeles că omul avea permis de port-armă și că nu ar fi vrut să facă rău cuiva. Apoi el a crezut că l-a omorât pe băiatul acela și de aceea voia să se omoare și el ”, a afirmat angajata unui magazin din zonă pentru sursa citată.

Bărbatul a vrut să se sinucidă, dar în cele din urmă s-a predat

Aproape patru ore a durat operațiunea polițiștilor și jandarmilor care negociau cu bărbatul cu arma în mână. Forțele de ordine au blocat străzi, au evacuat turiști din camping și au stat în alertă, ca la o operațiune antitero. În cele din urmă, bărbatul a lăsat pistolul și s-a predat. Este vorba despre o armă cu glonț, calibrul 9 milimetri.

Forțele de ordine au blocat străzi, au evacuat turiști din camping și au stat în alertă.

Forțele de ordine au blocat străzi, au evacuat turiști din camping și au stat în alertă.

[Sursa foto: PixaBay]

„De la fața locului a fost ridicată armă folosită de persoană în cauză, respectiv o armă letală cu glonț de calibrul 9x19 mm, pe care această o deținea legal.Bărbatul a declarat că, pe fondul consumului de alcool și al unor neînțelegeri cu alte persoane din camping, ar fi acționat accidental pistolul.

Bărbatul a fost condus la Clinică de Psihiatrie Palazu Mare, în vederea examinării neuropsihice”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Traficanții de droguri, oameni lipsiți de scrupule! Cum se folosesc aceștia de copiii și obiectele lor pentru a face trafic

Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul” în luna noiembrie 2009, Duca povestea unul dintre cazurile celebre care l-au chinuit: uciderea a două farmaciste în anul 2004 în Brașov, de către un bărbat care voia să le jefuiască.

„Am ajuns la concluzia că ucigaşul a folosit un pistol artizanal. M-a şocat atrocitatea crimei în scop de jaf, faptul că pentru o sumă mică un om a fost în stare să ia viaţa celor două femei. Am avut parte de nopţi nedormite în urmă acestui caz, pentru că nu s-a putut stabili tipul de armă folosit, fiind vorba de o improvizaţie”, declara Duca, în interviu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si