Piure de cartofi cu spanac. Cea mai bună garnitură a primăverii
Piure de cartofi cu spanac. Pe lângă clasicul piure de cartofi, consumat frecvent în perioada de post, o reţetă adaptată poate aduce un plus de savoare în farfuria ta. Ce zici de un piure de cartofi cu spanac?
Cartofii se fierb cuburi, în apă cu sare, iar când sunt gata se sfărmână, ca şi cum ai face un piure normal. Separat,
se spală frunzele de spanac, se scurg bine şi se trag la tigaie, în ulei de măsline. Curăţă 2-3 căţei de usturoi, striveşte-i şi adaugă-i în tigaia cu spanacul, scrie bzi.ro.
Piure de cartofi cu spanac. Când piureul este gata, adaugă spanacul călit şi tocat mărunt. Toacă şi pătrunjelul şi adaugă-l în amestec. Piureul este gata.
Cartofi la cuptor. Condimentul secret care face diferența
Cartofi la cuptor. Îți dorești o porție delicioasă de cartofi la cuptor cu miez cald și moale, în crustă crocantă ca la restaurant? Iată secretul.
Cartofi la cuptor. Cartofii la cuptor sunt garnitura ideală pentru orice friptură sau chiar simpli pentru o masă rapidă care nu necesită prea mult efort.
1 kg de cartofi 4 linguri ulei de măsline de calitate 40 ml supă de pui 1 linguriţă oregano o jumătate de linguriţă de sare un praf de sare grunjoasă o jumătate de linguriţă boia dulce 3 căţei de usturoi curăţaţi şi mărunţiţi 2 lămâi piper după gust
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Cartofii se curăţă, se spală cu apă rece şi se taie cubuleţe potrivite.
Lămâile se spală bine şi se rad într-un castron.
Se stoarce apoi sucul şi se amestecă uşor. Se adaugă ulei, sare, piper, boia, oregano şi usturoi. La final se adaugă supa de pui şi se omogenizează.