Piure de cartofi cu spanac. Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
    500 g spanac
    usturoi
    ulei de măsline
    sare
    pătrunjel verde

Citeste si: Musaca de post, ca la mănăstire. Rețeta secretă a călugărițelor

Piure de cartofi cu spanac

Piure de cartofi cu spanac. Mod de preparare:

Cartofii se fierb cuburi, în apă cu sare, iar când sunt gata se sfărmână, ca şi cum ai face un piure normal. Separat,

se spală frunzele de spanac, se scurg bine şi se trag la tigaie, în ulei de măsline. Curăţă 2-3 căţei de usturoi, striveşte-i şi adaugă-i în tigaia cu spanacul, scrie bzi.ro.

Piure de cartofi cu spanac. Când piureul este gata, adaugă spanacul călit şi tocat mărunt. Toacă şi pătrunjelul şi adaugă-l în amestec. Piureul este gata.

Piure de cartofi cu spanac

Citeste si: Omletă de post. Rețeta uimitoare fără ouă perfectă pentru Postul Paștelui

Cartofi la cuptor. Condimentul secret care face diferența

Cartofi la cuptor. Îți dorești o porție delicioasă de cartofi la cuptor cu miez cald și moale, în crustă crocantă ca la restaurant? Iată secretul.

Cartofi la cuptor. Cartofii la cuptor sunt garnitura ideală pentru orice friptură sau chiar simpli pentru o masă rapidă care nu necesită prea mult efort.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Piure de cartofi cu spanac

Cartofi la cuptor. Ingrediente necesare:

1 kg de cartofi
4 linguri ulei de măsline de calitate
40 ml supă de pui
1 linguriţă oregano
o jumătate de linguriţă de sare
un praf de sare grunjoasă
o jumătate de linguriţă boia dulce
3 căţei de usturoi curăţaţi şi mărunţiţi
2 lămâi
piper după gust


pătrunjel verde, tocat

Citeste si: Chiftele de post cu cartofi, ciuperci și orez. Rețeta delicioasă care te face să uiți de carne

Cartofi la cuptor. Cum se prepară:

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 de grade Celsius. Cartofii se curăţă, se spală cu apă rece şi se taie cubuleţe potrivite.

Lămâile se spală bine şi se rad într-un castron. Se stoarce apoi sucul şi se amestecă uşor. Se adaugă ulei, sare, piper, boia, oregano şi usturoi. La final se adaugă supa de pui şi se omogenizează.

Citeste si: Produse de post: Cele mai toxice și cele mai sănătoase alimente

Cartofii se pun într-o tavă adâncă şi se îmbracă în sos. La final se presară cu sare grunjoasă şi boia. Ultimul pas, pătrunjelul.

Cartofii se dau la cuptor 30 de minute, apoi se întorc şi se mai lasă 20 de minute, până se pătrund. Se servesc calzi.

Citeste si: Ciorbă de cartofi cu borș și leuștean. Rețetă de ciorbă de post


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si