In articol:
Iată ce trebuie să faci pentru rețeta de plăcintă cu mere, ca aceasta să fie pufoasă și savuroasă!
Ingrediente plăcintă cu mere
Pentru blaturi
- 500 g făină;
- 200 g unt moale/untură;
- 100 g smântână;
- 1 ou;
- 150 g zahăr;
- 2 fiole zahăr vanilat;
- 10 g praf de copt;
- 1 vârf de cuțit de sare;
Pentru umplutură
- 1, 5 kg mere;
- 3 linguri zahăr;
- 1 linguriță cu vârf scorțisoară pudră;
Citeste si: Salam de biscuiţi: Reţeta copilăriei. Cel mai bun desert
Mod de preparare
Mai intai incepem cu umplutura, pentru a se putea răci. Pentru umplutura plăcintei cu mere, se spală merele, se dau pe răzătoarea mare.
Într-un bol mare, se freacă untul cu zahărul. Se adaugă esența de vanilie și oul și bate ușor până obții un rezultat cremos. După care se pune și smântâna, care se amestecă până la omogenizare.
Citeste si: Reţete cu dovlecei la cuptor: Cele mai delicioase mâncăruri
Astfel, separat, pentru aluatul de plăcintă cu mere, se combină făina cu sarea și praful de copt apoi adaugă peste amestecul cremos de mai sus, amestecând bine cu o lingură de lemn. Când aluatul care se formează se întărește și nu mai merge amestecat cu lingura, frământă cu mâna.
Când nu mai e lipicios aluatul pentru plăcinta cu mere, împarte-l în 2 bile egale. Presară făină pe masă și întinde cu făcălețul una din cele 2 bile. Se pune prima foaie în tavă și se așază umpltura deasupra.
Mai apoi se întinde și a doua bilă de aluat și apoi se acoperă cu ea umplutura din tavă.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când observi că s-a copt aluatul.
În final, se scoate din cuptor și lasă la răcit. Dacă vrei, presară zahăr pudră pe deasupra plăcintei și porționeaz-o.
Citeste si: Pandişpan cu cireşe. Rețeta copilăriei