In articol:
- Plăcintă cu smântână. Ingrediente
- Plăcintă cu smântână. Mod de preparare
- Plăcintă cu smântână. Rețetă veche de pe vremea lui Mihai Vodă Valahul
Plăcintă cu smântână. Ingrediente
- un kg de foi de plăcintă subțiri
- un kg de smântână groasă
- 8 ouă
- 200 grame stafide
- 200 grame de zahăr.
Plăcintă cu smântână. Mod de preparare
Plăcintă cu smântână. Într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu unt în prealabil, se așează un strat de 15 foi de plăcintă. Între foi se pune unt topit, apoi se pune smântâna amestecată cu gălbenușele bătute bine și albușurile bătute foarte tare spumă, iar jumătate din zahăr se presară în ploaie.
Plăcintă cu smântână. Stratul în tavă să fie gros de 3 degete pudrând-se pe deasupra cu zahăr și cu stafide puse dinainte la înmuiat în rom.
Plăcintă cu smântână. Procesul se repetă și la celelate 15 foi, unse și ele cu untul, smântâna și zahărul și se lucrează grabnic, să nu se lase smântâna din cauza zahărului. Se coace la foc potrivit.
Citeste si: Fructul pasiunii. Ce este, de fapt, acest fruct ciudat care a ajuns și în magazinele din România?
Citeste si: Creier pane. Motivul șocant pentru care ar trebui să îl incluzi în alimentația ta!
Citeste si: Ciorbă de perișoare, rețeta bunicii. Cum se pregătește ciorba care are gust ca în copilărie
Plăcintă cu smântână. Rețetă veche de pe vremea lui Mihai Vodă Valahul
"Când la curtea imperială de la Praga, a ajuns fugar Măria Sa Mihai Vodă Valahul, domn al țărilor române, ajuns-a împreună cu fiica, mândra și frumoasa, prințesa Florica și, pe loc împăratul a căzut la dragoste cu lingoare căutând aurul strălucitor între un cadril,
Plăcinta cu smântână era adusă chiar de frumoasa Florica cu proporțiile știute ca pe Tatăl nostru: un kg de foi de plăcintă, atât de fine încât puteai vedea lumina soarelui prin ele, un kg de smântână groasă și îmbietoare, 8 ouă, 200 grame stafide, 200 grame de zahăr. Pe un talger dreptunghiular uns cu unt, se așează un strat de 15 foi de plăcintă stropindu-se între fiecare unt topit, apoi se pune smântâna amestecată cu gălbenușele bătute temeinic și albușurile bătute foarte tare spumă iar jumătate din zahăr se presară în ploaie. Stratul în talger să fie gros de 3 degete pudrând-se pe deasupra cu zahăr și cu stafide puse dinainte la înmuiat în rom. Se repetă travaliul cu celelate 15 foi, unse și ele cu untul, smântâna și zahărul și se lucrează grabnic, fără taifas, să nu se lase smântâna din cauza zahărului. Se coace la foc potrivit în voia Celui de Sus.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Curând, împăratul s-a întors la eresurile sale și, nici dragostea și nici plăcinta n-au rămas la curtea Habsburgă, căci saloanele de la Praga și Viena au tălmăcit și-au uneltit să-i despartă și să nu se mai vază niciodată cei doi înamorați.
Și lumea bună are câteodată barbariile sale!", scrie Kera Calița pe site-ul său.