În anul 2000, celebrul actor Leonardo Di Caprio avea să descopere plaja Maya Bay din insula Phi Phi- Thailanda, în filmul The Beach- Plaja!

Inspirați de fimul care a avut succes uriaș în boxoffice, milioane de turiști din întreaga lume au vrut să vadă cu ochii lor paradisul de pe insula Phi Phi! Veneau si câte 5.000 pe zi!

Așa s-a ajuns ca peisajele virgine din anii 2000 să arate astfel în 2018.

Coralii din golful Maya Bay, au avut cel mai mult de suferit

Coralii din golf au avut cel mai mult de suferit! Din cauza poluării si agitatiei din jur, ajunseseră niște relicve. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: In Muntii Apuseni, ca in Thailanda

Acela a fost momentul în care autoritățile thailandeze au decis să închidă plaja Maya Bay pentru turiști pentru o perioadă nedeterminată, până când fauna si flora se vor reface. Nici iahturile nu au mai fost lăsate să se apropie de golful cu corali si a fost trasată o linie de demarcatie. 

Acum, după aproape 3 ani, golful a revenit la viață! Până și rechinii au reapărut în zonă, iar contribuția lor la refacerea coralilor este esentială!

Citeste si: VIDEO| Filmul unui jaf de 500.000 de euro! Un fost șef al Finanțelor, prădat în timp ce se distra în Thailanda

Pe 1 ianuarie 2022, plaja Maya Bay va fi, în sfârșit, redeschisă pentru turiști, iar reguli noi ar putea fi impuse!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si