Germanii care nu sunt de acord cu imunizarea împotriva virusului SARS-CoV-2 și măsurile restrictive impuse în contextul valului 5 au găsit locul perfect pentru a-și dezvolta o realitate alternativă. Cetățenii au plecat în Bulgaria, cu intenția de a rămâne acolo.

Complexul de apartamente din orașul Aheloy este considerat o fortăreață a teoreticienilor conspirației, care au purtat o campanie continuă împotriva tuturor măsurilor împotriva COVID-19.

Cei care sunt interesați să se mute în această zonă sunt direcționați la Dirk Gelbrecht, un bărbat care provine din nordul Germaniei.

El a creat un cont de Telegram, anul trecut, numit ,,Emigranții germani în Bulgaria”.

Citeste si: Cazul Djokovic se complică tot mai mult pe zi ce trece. Faimosul tenismen riscă închisoarea

Germanii se mută în Bulgaria ca să scape de restricții

În acest moment, grupul său a atins un număr de peste 2.500 de membri. Dirk Gelbrecht este vocea autorității pentru cei care s-au mutat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

,,Suntem o comunitate privată, cu mai multe generații. Printre rezidenți se numără pensionari săraci, precum părinții mei,”  le-a povestit Gelbrecht jurnaliștilor de la Der Spiegel.

Aproape 60 de germani locuiesc în prezent la Château Aheloy, dar Gelbrecht declară că numărul ar putea să crească:, ,suntem abordați de tot mai mulți oameni care vor să plece.”

Germania se gândește serios să impună obligativitatea vaccinării anti-COVID-19, fiind dezbătută intens de autorități.

Între timp, certificatul verde, care atestă trecerea prin boală sau vaccinarea, este obligatoriu la intrarea în magazine sau pentru participarea la adunări publice.

În Bulgaria lucrurile sunt mai relaxate. Este statul cu cel mai mic procent al acopeririii vaccinale, doar 28% dintre cetățeni s-au imunizat. Pe lângă aceste aspecte, germanii sunt atrași și de prețurile mici și temperaturile acceptabile.

Citeste si: Un român din Italia și-a anunțat iubita printr-un apel video că își va pune capăt zilelor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si