Pe Litoral se lucrează deja la amenajarea locurilor de la malul mării, în stațiunile din sudul litoralului, pentru sezoanele viitoare. Se efectuează lucrari de înnisipare și de mărire a spațiului pentru plajă. Plaje reamenajate complet vom avea peste doi ani.

Plaje mai mari în sudul litoralului

Astfel, plaja din Eforie Sud va fi supusă unor lucrară de extendire și reamenajare, dar vor începe și lucrările pe porțiunea Olimp- Mangalia.

În momentul de față se lucrează pentru modernizarea zonelor de plajă între stațiunile Eforie Sud și Eforie Nord, pe o porțiune de 5,7 km. 

Citeste si: Statul oferă bani pentru încălzire. Află unde trebuie depusă cererea pentru ajutor

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

După înnisipare, plaja din Olimp va fi cu peste 100 de metri mai mare, iar până-n anul 2024, sudul litoralului vă câștiga 11 kilometri noi de plajă.

Proiect de lege pentru ca plajele să fie gratuite

Firma care se va ocupa de proiect este o firmă olandeză.

Citeste si: Vremea pentru weekend. Ce temperaturi se vor înregistra pe litoral?

Potrivit specialiştilor, aceste lucrări vor oferi protecţie împotriva eroziunii pe o perioadă de 50 de ani.

Citeste si: O româncă povestește ce a mâncat, în Bulgaria, după ce a plătit suma de 6.000 de lei

Bogdan Bola, fost director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral și actual deputat a depus un proiect de lege pentru a schimba soarta plajelor de pe litoralul românesc.

Vrea ca întinderile de nisip să nu mai fie acoperite de mii de șezlonguri, umbrele și beach-baruri, ci dorește ca oamenii să se bucure cu adevărat de nisipul care ar fi trebuit să fie gratuit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si