Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Plajele din sudul litoralului vor fi mai mari

Plaje gratuite pentru turiști și festivaluri care se pot organiza pe noile tronsoane de nisip. Asta vizează un proiect de lege al unui deputat constănțean, care își dorește ca înnisiparea din sudul litoralului să aibă un rezultat mai fericit decât cea din stațiunea Mamaia. Lucrările de mărire ale plajelor din Eforie Sud vor începe în toamnă și se vor extinde, treptat, până în Mangalia.

Andreea Albu,

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe Litoral se lucrează deja la amenajarea locurilor de la malul mării, în stațiunile din sudul litoralului, pentru sezoanele viitoare. Se efectuează lucrari de înnisipare și de mărire a spațiului pentru plajă. Plaje reamenajate complet vom avea peste doi ani.

Plaje mai mari în sudul litoralului

Astfel, plaja din Eforie Sud va fi supusă unor lucrară de extendire și reamenajare, dar vor începe și lucrările pe porțiunea Olimp- Mangalia. În momentul de față se lucrează pentru modernizarea zonelor de plajă între stațiunile Eforie Sud și Eforie Nord, pe o porțiune de 5,7 km. 

Citeste si: Statul oferă bani pentru încălzire. Află unde trebuie depusă cererea pentru ajutor

Citeste si: Pensiile românilor, micșorate înainte de recalcularea din septembrie! Din ce cauză au primit unii pensionari decizii de reducere a pensiilor- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

După înnisipare, plaja din Olimp va fi cu peste 100 de metri mai mare, iar până-n anul 2024, sudul litoralului vă câștiga 11 kilometri noi de plajă.

Proiect de lege pentru ca plajele să fie gratuite

Firma care se va ocupa de proiect este o firmă olandeză.

Citeste si: Vremea pentru weekend. Ce temperaturi se vor înregistra pe litoral?

Potrivit specialiştilor, aceste lucrări vor oferi protecţie împotriva eroziunii pe o perioadă de 50 de ani.

Citeste si: O româncă povestește ce a mâncat, în Bulgaria, după ce a plătit suma de 6.000 de lei

Bogdan Bola, fost director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral și actual deputat a depus un proiect de lege pentru a schimba soarta plajelor de pe litoralul românesc. Vrea ca întinderile de nisip să nu mai fie acoperite de mii de șezlonguri, umbrele și beach-baruri, ci dorește ca oamenii să se bucure cu adevărat de nisipul care ar fi trebuit să fie gratuit.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI