In articol:
Prăjitură cu caise: O reţetă delicioasă de vară. Prăjitura cu caise este un desert simplu și rapid, ideal pentru a vă delecta cu gustul dulce acrișor al fructelor de vară împreună cu familia!
Rețeta de prăjitură pufoasă de caise este ideală pentru zilele de vară.
Ingrediente- Prăjitură cu caise
Pentru cremă
- 100 g unt
- 1 kg caise
- 4 linguri lapte
- 400 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 4 ouă
- 250 g zahăr
- 250 g unt
Citeste si: Pandişpan cu căpşuni: Reţeta veche de acum 100 de ani
Pentru aluat
- 125 g zahăr
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare- Prăjitură cu caise
Prăjitura cu caise este un desert perfect pentru atunci când ai poftă de ceva dulce, savuros și răcoros!
Mai întâi, se amestecă untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, apoi se pun ouăle pe rând, un plic de zahăr vanilat, laptele şi apoi faina amestecată cu praful de copt.
Citeste si: Dulceaţă de căpşuni: Reţeta veche a bunicii
Pasul următor: se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se pun deasupra caisele jumatăţi şi crema, obţinută prin amestecul untului foarte rece cu zaharul şi cu scorţişoară.
Citeste si: Spumă de căpşuni: Cea mai delicioasă reţetă
Prajitura cu caise se coace la foc potrivit, 45-50 de minute, şi se serveşte rece, taiata în patraţele potrivite.