Aproape de ora 17:00, un apel la 112 anunța că un autocar în care se aflau 32 de persoane s-a răsturnat pe drumul european E85, în Râmnicu Sărat.

Citește și: Accident rutier cumplit. A fost necesară intervenția elicopterului SMURD

Șoferul autocarului ar fi încercat să evite o mașină care venea din sens opus și intrase în depășire. A făcut o manevră care, pe carosabilul umed de la ploaie, s-a dovedit una extrem de periculoasă.

Unul dintre pasagerii din autocar povestește coșmarul.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

”A fost o fracțiune de secundă, doar ce am scos ochii din telefon, șoferul a virat stânga, ne-am răsturnat și de acolo...dezastru!”

Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

Planul Roșu a fost activat de urgență, având în vedere numărul mare de oameni implicați. La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere, două echipaje de descarcerare, cinci ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple și 11 mașini de salvare din județele Buzău și Vrancea.

Citește și: VIDEO- Două autocare cu 90 de elevi s-au ciocnit pe DN 1. S-a activat planul roșu de intervenție

Echipajele de intervenție au anunțat încă de la început că nu sunt persoane decedate, dar șoferul autocarului era încarcerat, în stare gravă.

Loren Pascu, purtător de cuvânt ISU Buzău: ”La momentul sosirii, două victime erau încarcerate și au fost extrase din autocar.”

Peste 20 de pasageri au ajuns la spital

În total, 23 de persoane au fost transportate la spitale din două județe.

Doar după ce toate persoanele rănite au fost evaluate și transportate la spital, ISU Buzău a dezactivat Planul Roșu de Intervenție.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si