Planul roșu de intervenție a fost activat, marți dimineață, după ce un incendiu puternic a izbucnit la o pensiune turistică din Tohani, din judeţul Prahova.

Citește și: O familie întreagă și-a găsit sfârșitul în casă, de Crăciun. Doi adulți și un copil s-au intoxicat cu monoxid de carbon

UPDATE 18:00. Audierile în dosarul de distrugere și ucidere din culpă coordonat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, în urma tragediei de la pensiunea din Prahova, încep marți seară, potrivit unor surse judiciare ale news.ro

Totodată, la locul tragediei sunt în desfășurare operațiuni de căutare a trupurilor celor trei victime, fiind vorba despre doi copii și un adult, care încă nu au fost găsite. ISU Prahova a precizat, conform sursei citate, că operațiunile de căutare a celorlalte persoane dispărute vor continua și pe timpul nopții.

Incendiu pensiune Prahova. Potrivit presei locale, incendiul a cuprins pensiunea Ferma Dacilor. Pensiunea are 11 camere. Sunt 8 persoane cazate la mansardă care sunt date dispărute!

Raed Arafat, șeful Departamentului de Situații de Urgență, a declarat că pensiunea este formată din parte şi etaj, având 5 camere la parter şi 6 camere la etaj, toate fiind ocupate la momentul izbucnirii incendiului.

Prefectul județului Prahova, Virgil Nanu a oferit cele mai recente informații despre bilanțul tragediei: sunt cinci victime confirmate, între care și un copil.

"La una dintre persoane, am înțeles că e foarte greu de identificat dacă este adult sau copil", a precizat prefectul.

Șase victime găsite carbonizate. "A fost găsită și a șasea victimă. Este greu să ne pronunțăm dacă este adult sau minor. Mai trebuie găsite două persoane. Din cele șase victime, una cu siguranță este copil", a declarat Virgil Nanu, prefectul județului Prahova. 

UPDATE. 12.20. Sunt confirmate 5 persoane decedate, între care și un copil. O echipă de criminaliști începe ancheta la Ferma Dacilor. Sunt încă trei oameni dispăruți, la cinci ore de la izbucnirea focului.

Incendiul de la Ferma Dacilor a fost lichidat

Incendiul de la Ferma Dacilor a fost lichidat

incendiu ferma dacilor

Ferma Dacilor, zona incendiului, după stingerea focului

[Sursa foto: ISU Prahova]

O echipă de criminaliști a fost trimisă la Tohani de la Institutul național de criminalistică din București.

Sunt luate în calcul mai multe ipoteze legate de cauza posibilă a izbucnirii focului- o defecțiune la sistemul de încălzire sau un scurt-circuit. Nu este exclusă nici posibilitatea unei mâini criminale.

Citește și: VIDEO. De la ce ar fi pornit incendiul de la Ferma Dacilor? O cunoștință a patronilor face dezvăluiri: „Un cetățean și-a bătut soția. La nervi, a pus foc..”

Ancheta incendiului de la Ferma Dacilor, la Parchetul Prahova. Procurorii nu exclud nicio ipoteză

Un dosar în cadrul căruia sunt cercetate infracţiuni de distrugere şi ucidere din culpă a fost deschis, la nivelul Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, în urma incendiului care a mistuit pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, judeţul Prahova.

Surse judiciare au declarat că ancheta se află în stadiu incipient, iar procurorii nu exclud nicio ipoteză, de la aceea a unui accident, la ipoteza conform căreia focul a fost provocat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Şase persoane, inclusiv un copil, au fost găsite carbonizate, alte două sunt căutate în urma incendiului produs marţi dimineaţă. alte două persoane, mamă şi fiu, au ajuns la spital cu arsuri pe 5% şi 8% din suprafaţa corpului.

UPDATE 12.00. A patra victimă a fost găsită, dar nu a putut fi încă scoasă de sub acoperișul prăbușit peste mansarda mistuită de flăcări.

UPDATE 11.00. Trei victime sunt confirmate de pompierii ISU, un adult și doi copii. Căutările de corpuri umane continuă sub acoperișul prăbușit al clădirii care arde încă mocnit.

UPDATE 10.00. Purtătorul ISU Prahova, Andreea Ursachi a declarat că sunt două victime, un copil și un adult, găsite până acum. Alte șase persoane sunt date dispărute. "Din cele 22 de persoane cazate inițiale, sunt căutate șase persoane. Colegii mei se află în perimetru și caută vicime. Incendiul este spre lichidare, încă fumegă".

Patronul ar fi intervenit de urgență în momentul în care a simțit fum în cameră, însă nu a reușit să salveze toți copiii care erau cazați la mansarda pensiunii. Cornel Dinicu are cinci copii, cel mai mare are 22 de ani, iar cel mai mic are 4 ani.

Citește și: El este proprietarul Fermei Dacilor. Unul dintre copiii lui Cornel Dinicu ar fi fost în clădire în momentul izbucnirii flăcărilor

Ferma Dacilor nu avea autorizație ISU în caz de incendiu

Complexul turistic Ferma Dacilor nu avea autorizație la incendiu, conform surselor citate de Antena3. Incendiul s-a transmis cu repeziciune, fiind favorizat de structura de lemn.

UPDATE. O a doua victimă a incendiului a fost găsită fără viață, există temeri că sunt alte șase persoane decedate. Conform primelor informații, minorul găsit decedat este copilul patronului.

Acoperișul pensiunii mistuite de flăcări s-a prăbușit, fapt care îngreunează căutarea victimelor prinse de incendiu la mansardă.

UPDATE. Un copil găsit complet carbonizat. "A fost identificată o victimă din cele opt. Cred că este vorba despre un copil, este complet carbonizat. Urmează să fie căutate celelalte 7 victime, cinci adulți și doi copii. Mansarda încă arde, partea de lemn", a declarat Virgil Nanu, prefectul județului Prahova la Antena 3.

UPDATE. Unul dintre cei trei copii ai patronului pensiunii și-ar fi pierdut viața, transmite Antena 3. "Doi au reușit să se salveze, al treilea nu, se juca cu alți copii acolo", a declarat bunica copilului.

Incendiu pensiune Prahova. Infern pentru turiștii aflați în vacanță

Potrivit şefului DSU, pensiunea arde generalizat, informează News.ro.

”Persoanele care nu se gfăsesc sunt persoanele care au fost la etaj”, a declarat Raed Arafat.

La locul evenimentului intervin 10 autospeciale de stingere, precum şi 4 ambulanţe SMURD şi trei ambulanţe SAJ.

Incendiu la Ferma Dacilor, pensiune din Tohani

15 echipaje de pompieri, patru ambulanțe SMURD și trei de la Serviciul de Ambulanță se află la Tohani, unde începând cu ora 6.29 a fost activat planul roșul de intervenție în urma unui incendiu violent izbucnit la un operator economic din zonă. Potrivit unor surse, focul a cuprins cunoscuta pensiune Ferma Dacilor.

"Chiar în aceste momente se lucrează pentru lichidarea unui incendiu de proporții care a cuprins un operator economic din Gura Vadului, sat Tohani. Pentru gestionarea operativă a evenimentului au fost mobilizate la locul evenimentului 10 autospeciale de stingere, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, o autospecială de transport personal și victime multiple, patru ambulanțe SMURD și trei SAJ.

Începând cu ora 06:29 a fost activat Planul Roșu de intervenție", a anunțat ISU Prahova.

Deocamdată nu există informații despre numărul persoanelor evacuate și nici despre eventuale victime, transmite Telegrama.ro.

Citește și: VIDEO- Noroiul de pe pârtie a stricat distracția. Turiștii de la munte nu au putut schia, iar meteorologii anunță zile fără zăpadă

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”- radioimpuls.ro

Intervenţia este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafaţa afectată fiind mai mare de 1.000 mp, a anunţat anterior Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

UPDATE 8.30. ISU Prahova a transmis că incendiul a fost unul generalizat, care a afectat toată suprafața pensiunii.

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat, pentru Agerpres, că este vorba despre o clădire construită din lemn şi este formată din parter şi mansardă. Nu se ştie nimic despre persoanele aflate la mansardă, a spus prefectul.

UPDATE 8.00. Până acum au fost identificate două persoane rănite, care prezintă arsuri minore, la nivelul membrelor superioare, și sunt asistate medical la fața locului.

Victimele care au fost preluate de echipajele de urgență sunt o femeie de 48 de ani și un adolescent de 16 ani. Acestea au suferit arsuri ușoare la mâini.

Ferma Dacilor are 42 de unități de cazare, la momentul incendiului în pensiunea care a luat foc se aflau 22 de persoane.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați.

Turiștii de la etaj nu sunt de găsit

Turiștii de la etaj nu sunt de găsit

De ce Ferma Dacilor nu avea autorizație de incendiu

ISU Prahova a confirmat informația potrivit căreia pensiunea Ferma Dacilor nu acea autorizație de securitate la incendiu.

Conducerea instituției a explicat că la pensiune ”a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediata pe timpul controlului si au fost aplicate 6 avertismente”.

”La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu” au precizat reprezentanții ISU Prahova.

Infern pentru turiștii cazați la Ferma Dacilor

Infern pentru turiștii cazați la Ferma Dacilor

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si