In articol:
Ca într-o vacanță, așa și-au propus unele restaurante din Capitală să își întâmpine clienții. Plantele exotice sunt prezente încă de la intrare, iar ambientul e unul boem, de vară.
„Această amenajare este genială, te introduce în natură, în spațiul respectiv, și umple goluri, altfel ar fi cam gol.”
Însă plantele exotice care dau viața acestor localuri trebuie alese cu grijă, nu orice floare se simte bine cu prea multă lumină sau umezeală.
Alina Zanfir, designer peisagist: „Contează foarte mult dacă acele restaurante pot folosi plantele respective pe perioada iernii sau ar trebui cumva relocate sau introduse la interior.
Antreprenorii investesc sume imense pentru ca localul să arate ca o grădină
Mergem acum într-un alt local aflat în parcul Herăstrău din Capitală.
Alex, barman: „Acesta, pot să zic cu sinceritate că a fost cel mai cerut cocktail această vară. Băuturile pot începe ca și preț de la 42 până la 50 de lei pe pahar.”
„De exemplu, în această locație, ambientul în sine te face să te simți exact ca într-o vacanță, asta pentru că proprietarii au creat un perete întreg de plante curgătoare. Acestea sunt ușor de întreținut, nu au nevoie de foarte multă lumină, iar aspectul vizual pe care îl oferă este unul spectaculos, mai ales dacă lângă avem și o băutură inedită.”, transmite Andra Ionescu, reporter Kanal D.