Potrivit unui studiu recent, sute de copii din judeţul Botoşani adorm zilnic flămânzi.

În situaţii de acest fel, sărăcia şi foamea cu care se confruntă acasă îi trimite pe mulți dintre copii săraci ai României la şcoală. Cu toate acestea, copii nu aleg să se ducă la școală din dorinţa de cunoaștere, ci pentru gustarea banală pe care o primesc zilnic. Un corn și o cutie de lapte.

Citeste si: Un infirmier a fost arestat preventiv după ce ar fi violat și agresat trei paciente

Doar 300 de unități de învățământ din România beneficiază de programul masa caldă care le asigură copiilor un prânz complet. 

Ce plan are Sorin Cîmpeanu pentru copii săraci din România în anul școlar 2022-2023

Chestionat de jurnaliștii de la antena3.ro despre aceste situații, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei a declarat: 

"Într-adevăr această problemă a fost puternic agravată de criza sanitară şi de criza economică. Ce se poate face şi ce face,deja, masa caldă, alături de transportul elevilor şi alături de un sistem de burse motivant sunt cei trei piloni prin care putem reduce abandonul școlar şi îmbunătăți accesul la învăţământul de calitate pentru toţi copiii. Sunt obiective de care depind de aderarea României la OECD.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

A fost un program masa caldă inițiat în 2016 care a fost pilotat vreme de 6 ani pentru 150 de şcoli din România. Știm că masa caldă face diferența pentru multe familii între a-şi trimite sau nu copiii la şcoală.

Anul acesta am crescut la 34 de milioane de lei bugetul pentru masa caldă, am dublat numărul de şcoli şi am adăugat alte 50 de şcoli.

Avem 350 de şcoli care beneficiază de masă caldă anul acesta.

Citeste si: Doi soții din Italia au îngropat milioane de euro în curtea casei. O parte din bani ar proveni din România

În același timp, am crescut şi alocația zilnică pentru o masă. Acum este 15 lei pentru a avea un mecanism eficient pentru a ţine pasul cu evoluția preţurilor.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În Botoşani am avut anul trecut trei şcoli beneficiare. Anul acesta avem 7 şcoli beneficiare. Şcoala pe care ați prezentat-o va fi în continuare parte din acest program. 

Pentru septembrie anul viitor proiectul legii, pe care l-am lansat în dezbatere publică, propune masă caldă pentru cel puţin 1 milion de elevi, cu condiţia ca acest proiect de lege să reușească să fie adoptat", a precizat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, în cadrul unei emisiuni televizate.

Citeste si: Elena Udrea solicită ajutor Curții Constituționale. Aceasta cere ridicarea sechestrului de pe averea de 4,7 milioane de euro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si