Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, comunicat miercuri că odată ce a fost aprobat Planul Național de Combatere a Cancerului de către Parlament, ia naștere și primul angajament de anvergură al României, pentru a lupta împotriva cancerului.

Citeste si: Ministerul Sănătății a anunțat un nou caz de variola maimuței

Andrei Baciu, despre Planul Național de Combatere a Cancerului

„Planul Naţional de Combatere a Cancerului a fost aprobat de Parlament şi devine lege. Avem primul angajament de anvergură al României pentru a lupta împotriva cancerului, un cadru normativ care va da şanse reale pacienţilor de a învinge această afecţiune şi de a duce această luptă încrezători”, a comunicat Andrei Baciu, pe pagina sa de Facebook.   

Proiectul de Lege  pentru prevenirea şi combaterea cancerului a fost adoptat în cursul zilei de miercuri de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 260 de voturi ”pentru” şi cinci abţineri. Potrivit secretarului de stat, prin intermediul acestui Plan, ne aliniem la stardarde europene, de la zona de prevenţie şi diagnosticare timpurie până la tratamente inovative care vor mări considerabil şansele de a învinge boala.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Ionel Bebe Lazăr: „Doamne, viața mea e în mâinile Tale!" De ce boală suferă interpretul de muzică populară

„Planul Naţional pentru Combaterea Cancerului este rezultatul muncii în echipă şi un exemplu concret că atunci când urmărim cu toţii acelaşi obiectiv, România poate! Felicitări preşedintelui Klaus Iohannis, care şi-a asumat patronajul pentru Planul Naţional de Combatere a Cancerului, colegilor din Parlament care s-au luptat să îl transpună în lege, dar şi experţilor din Sănătate”,

a mai precizat Andrei Baciu, secretarul de stat.

Citeste si: Una dintre surorile Kardashian, suspectă de cancer: „o operație imediată pentru a-mi îndepărta o tumoare de pe față”

Cancerul, o problemă majoră

Cancerul rămâne totuși o problemă crucială de sănătate. La nivel mondial este prima sau a doua cauză a deceselor premature, la persoane cu vârste cuprinse între 30 și 69 de ani, în 134 de țări.

În 2020, la nivel mondial, s-au înregistrat 10 milioane de decese din cauza cancerului. În țara noastră, în 2020 au fost raportate 98.886 de cazuri noi de cancer și peste 54.000 de decese.

Citeste si: România este pe locul 3 între ţările europene în ceea ce priveşte consumul de antibiotice. Medicii: „Este necesară o reducere cu cel puţin 30 la sută a consumului de astfel de medicamente”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si