"Nu, n-ai cum n ai cum, nu, facturile foarte mari... și atunci bine și depășim și cu căldurile astea, în aer condiționat, o... sunt și alte cheltuieli, avem și copilul la școală trebuie să tragi de bănuți. Că e elastic așa, tragi de el cât se întinde".

Rambursarea anticipată, soluție eficientă

În aceeași situație sunt jumătate dintre români, care abia își duc traiul de pe o zi pe alta.

Ratele împovărează tot mai mult și, deși rambursarea anticipată este o modalitate simplă de a scăpa mai repede de credit, este o soluție imposibilă.

"Păi nu am cum... păi, nu mai pot să trăiesc, copiii, am și trei copii"

"Fiecare se chinuie să supraviețuiască de la o lună la alta"

Să luăm ca exemplu un credit ipotecar de două sute cincizeci de mii de lei, pe treizeci de ani, cu o dobândă de opt la sută. În această sumă nouăzeci la sută sunt dobânzile și doar zece la sută sunt efectiv banii rambursați pentru împrumut.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Să spunem că pe lângă rata lunară mai plătim anticipat, opt sute cincizeci de lei. Această sumă ne ajută să plătim ratele pentru următoarele cinci luni și de asemenea ne scapă de dobânzile aferente acestor cinci luni, în valoare de peste opt mii de lei".

Pentru plata în avans a creditului, trebuie depusă o cerere la bancă, unde va trebui să alegem dintre rambursare anticipată cu reducerea perioadei creditului sau reducerea ratei lunare.

"Cel mai bine este să faci această rambursare anticipată, cu reducere a perioadei. La un credit cel mai păgubos este timpul adică o perioadă lungă de timp în care se aplică o dobândă mai mare sau mai mică la suma împrumutată. În primul rând se plătește exact cât poți în plus".

Dacă avem câțiva bani puși de o parte aceștia pot fi folosiți pentru a scăpa mai repede de datorie.

"- Cum altfel să ne folosim economiile, dacă nu plătim rate și credite.

- Folosești economiile pentru credit.

- Da, e cel mai eficient scap rapid de credit".

Rambursarea anticipată poate fi folosită atât pentru credite ipotecare, cât și pentru cele de consum. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si