E POS-ul stricat, aceasta este scuza, adevărată sau nu, a multor comercianți care evită să ofere clienților posibilitatea de a plăti cu cardul. Mai nou, acceptă plata direct la ei în cont, pentru utilizatorii care pot face transfer bancar rapid de pe telefon. O metodă ilegală, ușor de pus în practică mai ales la magazinele mici.

Citește și: VIDEO- Afaceri mici, dar de succes. Un tânăr și-a deschis acasă un magazin unde face, cu mâna lui, portofele de piele

„Se poate achita și cu cardul aici? Nu merge. De ce nu? Sunteți primul magazin care nu merge cu cardul. Nu, nu folosesc eu cardul, nu suntem obligați cu cardul și nu folosesc, pentru că-mi ia comisoane.”

„Și aceasta este o urmare a faptului că nu acceptă plata cu cardul, pentru că dacă ar accepta plata cu cardul ar trebui să declare acei bani.”

Nu de puține ori, clienții se lovesc de această problemă. Mai ales că în zilele noastre puțin mai au bani cash la ei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

„Ce părere aveți despre plata cu cardul? Este utilă și ne face viața mai ușoară.”

„De obicei am banii pe card, cash am destul de rar la mine.”

În timp ce unii folosesc cardul, alții nici nu vor să audă de plata la POS

Sunt însă și români care au rămas fideli plății cu cash, și care nici nu simt nevoia de un POS în magazine.

„Eu numai cu cash-ul lucrez, mi se pare mult mai simplu. Cardul te...îți pierzi identitatea ta dacă tu folosești cardul.”

Analiștii economici spun că magazinele unde plata cu cardul e indisponibilă mai mereu, nu folosesc această scuză întâmplător.

Adrian Negrescu, analist economic: „Toate magazinele ar trebui să permită plata cu cardul. Există lege în acest sens. Multe dintre ele aleg să nu o facă pentru că atunci când fac tranzacții cu cash pot să opereze artificii în contabilitate, adică să nu plătească toate taxele către stat. Magazinele care aleg să nu ofere plata cu cardul cred că majoritatea acestora fac evaziune fiscală.”

Tranzacțiile cu cardul au crescut în ultima jumătate de an. 95% dintre solicitările pentru dotarea afacerilor cu POS au venit, în luna ianuarie, de la magazine,restaurante și service-uri auto.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si