În luna mai a anului 2023,  turiștii s-au bucurat de o veste minunată și anume suspendarea taxei de la podul Fetești. Măsura a fost luată din cauza lucrărilor de la podul peste brațul Borcea. Acum, după mai bine de o lună de când toți care aveau drum în spre litoralul românesc au avut trecerea gratuită, în urma pierderilor, statul reintroduce taxa.

Citește și: Ce trebuie să știe șoferii români atunci când cumpără rovinieta

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că se vor ridica restricțiile instituite pe Autostrada A2 pentru lucrările de reabilitare la podul peste brațul Borcea. Statul a pierdut mulți bani în această perioadă.

Taxa de pod de la Feteşti- reintrodusă

De la data de 1 iunie 2023 taxa de la podul Fetești a fost suspendată din cauza reparațiilor la podul peste brațul Borcea, De mai bine de o luna s-a circulat pe o singură bandă pe sens.

Citește și: VIDEO| Cel mai aglomerat weekend de pe litoralul Mării Negre. Peste 200.000 de oameni petrec mini-vacanța la mare

Lucrările s-au terminat și acum se circulă în condiții normale. Podul a fost reabilitat pentru prima dată după 38 de ani. Totodată, în tot timpul în care șoferii au fost scutiți de taxa de la pod, din timpul lucrărilor, statul a pierdut aproximativ 20 de milioane de lei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

În urma finalizării lucrărilor de la podul peste brațul Borcea, revine și taxa de pod de la Feteşti. Știm despre aceste lucrări că procesul de reabilitare a început în luna februarie, dar pentru că au apărut probleme neprevăzute la structura de rezistență, aceste lucrări au fost prelungite.

Mai mult decât atât, în acest fel s-a ajuns în situația în care minivacanţele de 1 Mai, dar şi de 1 Iunie şi Rusalii s-au format cozi pe zeci de kilometri, care au pus serios la încercare nervii şoferilor.

Potrivit specialiștilor, lucrările de reparaţii structurale realizate la podurile dunărene Borcea şi Cernavodă vor avea o perioadă de serviciu de cel puţin 40 de ani, garanţia fiind de 5 ani după recepţie.

Conform comunicatului instituției, joi, 6 iulie, începând cu ora 9:00, au fost ridicate restricțiile instituite pe A2 pentru lucrările de reabilitare la podul peste brațul Borcea.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Citește și: Anunț pentru toți șoferii din țară. O nouă lege în privința limitei maxime de viteză

„Menționăm faptul că defectele structurale la tablierele din beton armat ale podului peste brațul Borcea, calea 2, au fost evaluate prin carotare încă din vara anului 2022. Experții responsabili de interpretarea rezultatelor de laborator, au solicitat încă o evaluare a betonului suprastructurii, după decopertarea straturilor căi și a betonului de pantă. Astfel, în luna martie 2023 a avut loc ultima evaluare a stării de degradare a suprastructurii de beton armat a podului. După interpretarea ultimelor rezultate, experții au luat decizia de a spori cantitățile de beton structural necesare a fi înlocuite.”, a anunțat CNAIR.

Citește și: Vinietă Bulgaria 2023: Prețuri și modalități de plată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si