Plenul reunit al Parlamentului va avea loc marţi. Ce proiecte se află pe ordinea de zi?
Conducerea Parlamentului a decis că plenul reunit va avea loc marţi. Pe ordinea de zi proiectele de lege pentru rectificarea bugetară.
Birourile permanente reunite au decis luni că plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc marţi, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi vor fi la vot proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară pentru acest an. Comisiile reunite pentru buget au adoptat raport de admitere cu amendamente la iniţiativele legislative. Amendamentul PSD prin care este abrogată majorarea punctului de pensie cu 14% şi rămâne forma în vigoare de creştere a acestuia cu 40% a fost adoptat de comisii.
Raportul de admitere cu amendamente al comisiilor reunite pentru buget a fost adoptat cu 20 de voturi „pentru” şi un vot împotrivă care a aparţinut deputatului USR Claudiu Năsui.
Potrivit liderului deputaţilor PNL Florin Roman „PNL, USR, UDMR, Pro România şi minorităţi naţionale” au boicotat şedinţa comisiilor reunite pentru buget prin neparticipare.
Citeste si: Ce se întâmplă cu noile majorări de pensii și salarii pentru profesori. Planul premierului României
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
O altă modificare abrogă articolul 43 care prevedea creşterea salariilor cadrelor didactice de anul viitor.
Prin urmare, salariile profesorilor vor fi majorate din acest an, aşa cum este prevăzut de lege.
A fost majorat şi bugetul Camerei Deputaţilor cu 5.635 milioane lei, după cum urmează: „În bugetul Camerei Deputaţilor – sume alocate din bugetul de stat – se majorează creditele bugetare şi de angajament astfel: 3.000 mii lei la titlul 20 Bunuri şi servicii si 2.635 mii lei la titlul 71 Active nefinanciare”.
Suma de 67 milioane lei a fost alocată suplimentar pentru Ministerul Agriculturi, în scopul finanţării Programului de realizare a Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor.
„Se autorizează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să suplimenteze cu suma de 67.000 mii lei credite de angajament, respectiv 45.000 mii lei credite bugetare, Cap.80.01 – Acţiuni generale economice, comerciale şi de muncă, Titlul 55 – Alte transferuri, Art.01
Citeste si: Ciolacu: „Țările europene nu permit organizarea de secţii de votare pe teritoriul lor”
Un alt amendament al PSD adoptat de comisii a fost cel prin care este suplimentat bugetul Ministerului Economiei cu 400 milioane lei, pentru programul Start Up Nation.
De asemenea, a fost suplimentat bugetul Secretariatului General al Guvernului cu 20 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară al Executivului „pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, în scopul sprijinirii financiare a Administraţiei Patriarhale, în vederea continuării lucrărilor de construire a Ansamblului Catedralei Mântuirii Neamului”, printr-un amendat tot al grupului parlamentar al PSD.
Citeste si: Cum se votează prin corespondență. Ce trebuie să facă, de fapt, românii din diaspora
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
O altă modificare propusă de PSD arată că „plafonul privind datoria publică, conform metodologiei UE, pentru sfârşitul anului 2020, este de 40% din Produsul Intern Brut”.