Ploile torențiale au făcut prăpăd, în această după-amiază, în Orăștie. Drumul spre Sarmisegetuza Regia este blocat. Puhoaiele au adus aluviuni de pe versanți și au blocat mai multe zone. Utilajele operatorului care asigură întreținerea șoselelor județene în zona vor interveni pentru îndepărtarea obstacolelor, a informat Consiliul Județean Hunedoara. 

Citește și: Anunț ANM: Instabilitate atmosferică în mai multe zone ale ţării, inclusiv pe litoral

Cod portocaliu de vreme rea

„În această după-amiază, zona Orăștiei s-a aflat sub avertizare imediată de ploi torențiale. În urma acestora, torenții au adus aluviuni pe DJ 705, drumul județean care asigură accesul turiștilor spre Sarmizegetusa Regia. Utilajele operatorului care asigură întreținerea șoselelor județene în zona vor interveni pentru îndepărtarea obstacolelor”, a informat Consiliul Județean Hunedoara. Pompierii au fost nevoiți să intervină în mai multe localități.  

Citește și: Cod portocaliu de vreme rea! Sunt așteptate ploi torențiale, vijelii și grindină

„În localitatea Orăștioara de Sus, un copac a căzut pe carosabil, blocând drumul județean DJ 705. Pompierii au acționat pentru segmentarea și degajarea materialului lemnos de pe șosea, circulația fiind reluată. În localitatea Costești au fost semnalate scurgeri de aluviuni de pe versanți, pe mai multe porțiuni ale drumului județean 705.

La fața locului s-au deplasat un echipaj operativ din cadrul Detașamentului Orăștie și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Orăștioara. Pe raza localității Grădiștea de Munte, un cablu de curent electric a fost desprins de pe stâlp”, a informat Roxana Mateuț, purtătoare de cuvânt la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara. 

Anunț ANM: Instabilitate atmosferică în mai multe zone ale ţării, inclusiv pe litoral

Specialiștii ANM au actualizat prognoza meteo. A fost anunțată instabilitate atmosferică în mai multe zone ale ţării, inclusiv pe litoral, până luni seară. Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică   în mai multe zone ale ţării, inclusiv pe litoral, până luni seară.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică 3 iulie, ora 12 – 3 iulie, ora 21.

Citește și:  VIDEO- Prețurile cresc de la 1 iulie pe litoralul românesc, dar turiștii continuă să învăluie stațiunile de la Marea Neagră

„În Carpaţii Orientali şi de Curbură, în sudul Moldovei, nordul Munteniei şi în Dobrogea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55...60 km/h), izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp”, conform ANM.

Cum este vremea la mare în iulie 2023. Prognoza meteo pentru a doua lună din vară

Cum este vremea la mare în iulie 2023.

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna iulie 2023. Iată ce temperaturi se vor înregistra în această lună, pe litoral.

Citește și:  Cum este vremea la munte în iulie 2023. În ce perioadă prognoza meteo este favorabilă drumeților

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si