FOTO - Ploile torențiale au inundat o localitate în doar 20 de minute
Ploile au făcut prăpăd în județul Sibiu. O localitate a fost inundată în 20 de minute. Mai multe gospodării au fost distruse.
Ploaia torențială de 20 de minute a inundat o localitate întreagă din Sibiu. Deși albia râului a fost curățată și adâncită, nu a putut face față cantității de apă căzute. Autoritățiile au emis o avertizare de cod roșu în zonă.
Alte trei așezări vecine, satele Netuș, Movile și Noiștat au fost afectate de ploi puternice, însă apa a început să se retragă după aproximativ jumătate de oră.
Pompierii sibieni din cadrul a 4 subunități de intervenție au fost mobilizați în 5 localități din județul Sibiu și o localitate din județul Mureș, pentru scoaterea apei din gospodariile afectate de inundații după cum urmează:
- localitatea Iacobeni: 7 gospodării
- localitatea Netuș: 13 gospodării
- localitatea Movile: 15 gospodării
- localitatea Noiștat: 7 gospodării
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- localitatea Dumbrăveni: 3 gospodării
- localitatea Ormeniș- Jud. Mureș: o gospodărie.
La fața locului au fost mobilizați peste 40 de pompieri cu o motopompă de mare capacitate, 12 motopompe transportabile și 10 electropompe.
Nu au fost înregistrate victime.
Citește și: Vremea se schimbă în România! Meteorologii anunță prezența unui val de aer tropical
Peste 200 de case din mai multe localități doljene au fost afectate de inundații, iar mii de metri pătrați de grădini cu legume au fost înecate din cauza ploilor torențiale produse săptămâna trecută.
Citește și: Ploile au făcut prăpăd în Delta Dunării. Oamenii au rămas fără cale de acces
Inundațiile formate în urma ploilor torențiale de săptămâna trecută au făcut prăpăd în mai multe localități din Dolj. Potrivit bilanțului parțial dat publicității de Prefectura Dolj, în urma inundațiilor de săptămâna trecută, 204 case din comunele Almăj, Castranova, Greceşti, Murgaşi, Cernăteşti, Botoşeşti Paia, Carpen, Melineşti, Vîrvoru de Jos şi din oraşul Pleniţa au fost afectate.
Primele semne de caniculă au venit odată cu începutul verii astronomice. Termometrele au indicat în Capitală 32 de grade Celsius în cea mai lungă zi din an, solstițiul de vară. În fața căldurii sufocante, fiecare s-a descurcat cum a putut. Băuturile reci sunt primele din kit-ul anti-caniculă.
Între „tehnicile de supraviețuire” pentru vreme călduroasă, au apărut nelipsitele batiste ca și șepcile și pălăriile din paie.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Vânzătorii tarabelor stradale aflate în plin soare au improvizat. Ca să se ferească de razele arzătoare, au amplasat mai multe umbrele.