Ploaia torențială de 20 de minute a inundat o localitate întreagă din Sibiu. Deși albia râului a fost curățată și adâncită, nu a putut face față cantității de apă căzute. Autoritățiile au emis o avertizare de cod roșu în zonă.

Alte trei așezări vecine, satele Netuș, Movile și Noiștat au fost afectate de ploi puternice, însă apa a început să se retragă după aproximativ jumătate de oră. 

Citește și: Cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină în mai multe localități. Cum va fi vremea în Capitală în următoarele două zile

Pompierii au intervenit în cinci localități

Pompierii sibieni din cadrul a 4 subunități de intervenție au fost mobilizați în 5 localități din județul Sibiu și o localitate din județul Mureș, pentru scoaterea apei din gospodariile afectate de inundații după cum urmează:  

- localitatea Iacobeni: 7 gospodării  

- localitatea Netuș: 13 gospodării  

- localitatea Movile: 15 gospodării  

Citește și: VIDEO- Valul de aer tropical aduce căldura la cote extreme: Românii caută disperați modalități de a se răcori

- localitatea Noiștat: 7 gospodării  

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- localitatea Dumbrăveni: 3 gospodării  

- localitatea Ormeniș- Jud. Mureș: o gospodărie.  

  La fața locului au fost mobilizați peste 40 de pompieri cu o motopompă de mare capacitate, 12 motopompe transportabile și 10 electropompe. 

Nu au fost înregistrate victime.  

Citește și: Vremea se schimbă în România! Meteorologii anunță prezența unui val de aer tropical

Istoricul inundațiilor devastatoare în Dolj: Peste 200 de case și terenuri agricole distruse de ploile torențiale

Peste 200 de case din mai multe localități doljene au fost afectate de inundații, iar mii de metri pătrați de grădini cu legume au fost înecate din cauza ploilor torențiale produse săptămâna trecută.

Citește și: Ploile au făcut prăpăd în Delta Dunării. Oamenii au rămas fără cale de acces

Inundațiile formate în urma ploilor torențiale de săptămâna trecută au făcut prăpăd în mai multe localități din Dolj. Potrivit bilanțului parțial dat publicității de Prefectura Dolj,  în urma inundațiilor   de săptămâna trecută, 204 case din comunele Almăj, Castranova, Greceşti, Murgaşi, Cernăteşti, Botoşeşti Paia, Carpen, Melineşti, Vîrvoru de Jos şi din oraşul Pleniţa au fost afectate. 

După inundații, valul de aer cald aduce căldura la cote maxime 

Primele semne de caniculă au venit odată cu începutul verii astronomice. Termometrele au indicat în Capitală 32 de grade Celsius în cea mai lungă zi din an, solstițiul de vară. În fața căldurii sufocante, fiecare s-a descurcat cum a putut. Băuturile reci sunt primele din kit-ul anti-caniculă.

Citește și: Istoricul inundațiilor devastatoare în Dolj: Peste 200 de case și terenuri agricole distruse de ploile torențiale

Între  „tehnicile de supraviețuire”  pentru vreme călduroasă, au apărut nelipsitele batiste ca și șepcile și pălăriile din paie. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Vânzătorii tarabelor stradale aflate în plin soare au improvizat. Ca să se ferească de razele arzătoare, au amplasat mai multe umbrele.  

 

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si