„Mâine vom discuta despre propunerile de premier și vom valida un nume, probabil seara- vom avea BPN în jurul orei 19.00 sau 20.00, după ce la prânz vom sta de vorbă pe propuneri. Sunt trei-patru propuneri. Nicolae Ciucă este una dintre ele, da”, a declarat Rareş Bogdan, marți. Potrivit acestuia până pe 21 decembrie, când expiră mandatele actualilor deputați și senatori, noul Parlament ar trebui să fie învestit, urmând ca până în Ajun, pe 23 decembrie, să fie vot în Parlamant pentru Guvern. 

Citeste si: Klaus Iohannis sau Traian Basescu? Răspuns neașteptat al lui Victor Ponta la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”

Rareș Bogdan: Trebuie să avem un guvern funcțional la intrarea în anul viitor

Rareș Bogdan a mai declarat, după ședința liberalilor de marți, că noul guvern trebuie să fie funcțional la intrarea în anul viitor.

"Am primit mandat din partea președintelui României pentru a constitui o majoritate și pentru a realiza o echipă performantă care să pună în aplicare un proiect prin care să armonizăm programul nostru de guvernare, cu programul USR-PLUS și cel al UDMR. Practic va fi o coaliție de 244-245 de parlamentari în cele trei forțe ale dreptei. Plus, ne bazăm că vom sta de vorbă și cu cei 16 reprezentanți ai minorităților naționale, deci vom avea o majoritate de aproximativ 260", a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.

Va fi nevoie de un număr de 234 de voturi pentru a trece Guvernul în Parlament. Potrivit lui Rareș Bogdan, cel mai probabil, ținând cont de ponderea de la vot, PNL nu va putea avea mai mult de 10-11 ministere din 18.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Iohannis a dezvăluit în afara țării cum va fi Guvernul

Vicepreședintele PNL a fost întrebat și despre varianta numirii lui Eduard Hellvig, directorul SRI, ca posibil premier. "Cred că dl Hellvig are un mandat extrem de performant la SRI(...) Cred că face o treabă foarte bună, de ce vreți să îl luați de acolo din pădure, cred acolo e mai frumos ca aici sau la Guvern", a spus Bogdan.

 

Tensiuni între PNL și USR-Plus, înainte de negocieri. "Îşi dau cu părerea"

Se simt tot mai multe tensiuni între liderii principalelor două partide din coaliția de centru-dreapta cu care Klaus Iohannis vrea să formeze viitorul Guvern. După ce Dacian Cioloș a spus luni că România "nu se învârte după Orban", marți i-a venit rândul lui Dan Barna să critice mutările PNL, iar Ludovic Orban a ripostat imediat.

Dan Barna, copreședinte USR-PLUS, a spus marți, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă ca premier al viitorului Guvern, că “nu neapărat soluția militară este cea mai bună”. Barna atrage atenția că USR-PLUS nu va fi doar „partidul care ajută PNL să guverneze”.

Întrebat despre poziția liderilor USR și UDMR care nu ar fi, neapărat, de acord cu "o persoană, un cadru militar" ca propunere de premier,  șeful liberal Ludovic Orban a replicat:" Îşi dau cu părerea fără să fi luat noi, încă, o decizie de propunere a unui premier ". 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si:   Finul președintelui Klaus Iohannis a ratat intrarea în Parlament

Klaus Iohannis i-a tras de urechi pe liberali

Surse Antena 3 arată că, în cadrul discuţiilor, preşedintele le-a spus liberalilor că vrea ca noul guvern să fie votat de Parlament până pe 23 decembrie. Iohannis n-a avut nicio ezitare să-i critice pe liberalii care au obţinut rezultate sub aşteptări în unele circumscripţii, şi nici să-i felicite pe cei care au realizat scoruri electorale bune, adaugă sursele citate.

Iohannis le-a transmis liderilor PNL că se gândește la „două, trei nume de premier” și că până pe 23 decembrie va fi învestit un guvern PNL-USR PLUS-UDMR. Potrivit Digi24, Guvernul va avea o pondere a miniștrilor proporțională cu rezultatul obținut de cele trei formațiuni politice la alegerile parlamentare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si