Liberalii urmează să ia o decizie finală cu privire la propunerea de premier în ședința Biroului Politic Național al partidului de marți seară, de la ora 19.00. Potrivit surselor politice citate de presa centrală, președintele Klaus Iohannis i-ar fi transmis lui Cîțu să vină la Cotroceni când va exista consens între PNL, PSD și UDMR pe numele viitorului prim-ministru.

Citeste si: Lockdown-ul pentru nevaccinați se extinde. O altă țară vrea să adopte modelul din Austria

Premier prin rotativă de la PNL și PSD. Dar cine va fi primul?

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni seara că varianta rotativei premierilor la guvernare între social-democraţi şi liberali nu a fost trecută prin forurile statuare ale PNL, iar subiectul ar trebui discutat şi cu preşedintele Iohannis.

"Nu s-a pus problema, în cadrul negocierilor, ca PNL să cedeze poziţia de premier. Primul lucru pe care va trebui este să punem în discuţie acest scenariu al rotativei, pe care Biroul Permanent Naţional să-l voteze sau nu. În cazul în care se opun (liberalii- n.r.) rotativei, înseamnă ieşirea, practic, din negocieri cu PSD", a spus al doilea om din PNL.

Citeste si: PSD, mutare de ultimă oră în negocierile cu PNL pentru formarea noului guvern

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Legat de scenariul ca primul premier din rotație să vină de la PSD, Rareș Bogdan spune că, indiferent de numele acestuia, nu crede că vreun lider al PNL, de la preşedintele partidului la altcineva, "are măcar curajul să intre în BPN şi să propună aşa ceva".

Marcel Ciolacu: Sper să terminăm azi programul de guvernare

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că în negocierile cu PNL și UDMR nu i s-a propus să preia funcția de premier și că variantele de prim-ministru vor fi discutate după ce se finalizează programul de guvernare.

„La ora 13:00 avem o întâlnire la Parlament cu PNL și cu UDMR și minoritățile să continuăm programul de guvernare. Astăzi sper ca împreună cu ceilalți să terminăm programul de guvernare”, a afirmat Marcel Ciolacu, la intrarea în sediul PSD.

Acesta a spus că nu i s-a propus, în discuțiile cu partenerii, să preia funcția de premier. „Nu, n-am avut această discuție”.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Dezacord între PNL și PSD pe certificatul COVID pentru angajați. Ce spune Florin Cîțu

Dacă PNL dă premierul, atunci PSD cere Ministerul de Finanțe

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a declarat că social-democraţii doresc Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Finanţelor în cazul în care nu vor avea premierul în coaliția cu PNL și UDMR, potrivit News.ro.

“Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei sunt cele două ministere avizatoare care în orice negociere de algoritm de guvernare sunt cele dintre care se alege. La noi există cine are premierul nu are Secretariatul General al Guvernului şi nu alege primul între cele două ministere avizatoare. E un algoritm gândit de mult în politica românească şi chiar funcţionează când se fac coaliţii sau alianţe”, a declarat Vasile Dîncu, luni seara, la Profit News.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si