Șeful liberalilor, Florin Cîțu, a anunţat, marţi seara, după şedinţa conducerii PNL, că s-a votat sistemul alternativ de premieri, cu condiția fiind ca primul premier să fie dat de PNL. El a precizat că mandatul privind numele premierului este simplu, şi anume preşedintele partidului, şi a arătat că preşedintele Klaus Iohannis are atributul desemnării premierului.

Citeste si: PNL, decizie crucială în privința viitorului premier. "Nu are nimeni curaj să propună un premier de la PSD"

Florin Cîțu, prima propunere de premier din partea PNL

”S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri, cu primul premier de la PNL”, a declarat Florin Cîţu, după şedinţa de marți seara.

Întrebat dacă s-a discutat despre flexibilizarea mandatului în privinţa numelui premierului, Cîţu a precizat că s-a discutat dar nu s-a votat şi că în acest moment, decizia partidului este de a merge cu premier preşedintele partidului, potrivit News.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

”Dacă PSD se opune, vedem atunci”, a spus el, despre posibilitatea ca PSD să se opună ca el să fie propunerea de premier.

Citeste si: Biroul Executiv al PNL a votat excluderea lui Ludovic Orban din partid: „Sunt liber să construiesc o nouă forță politică”

Dacă PNL dă premierul, atunci PSD cere Ministerul de Finanțe

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că în negocierile cu PNL și UDMR nu i s-a propus să preia funcția de premier și că variantele de prim-ministru vor fi discutate după ce

se finalizează programul de guvernare.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a declarat că social-democraţii doresc Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Finanţelor în cazul în care nu vor avea premierul în coaliția cu PNL și UDMR, potrivit News.ro.

Citeste si:  Dezacord între PNL și PSD pe certificatul COVID pentru angajați. Ce spune Florin Cîțu

“Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei sunt cele două ministere avizatoare care în orice negociere de algoritm de guvernare sunt cele dintre care se alege. La noi există cine are premierul nu are Secretariatul General al Guvernului şi nu alege primul între cele două ministere avizatoare. E un algoritm gândit de mult în politica românească şi chiar funcţionează când se fac coaliţii sau alianţe”, a declarat Vasile Dîncu, luni seara, la Profit News.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si