În noaptea de duminică spre luni, podul Kerci a suferit două explozii. În urma acestora, o secțiune de pod a fost puternic avariată și s-a înclinat într-o parte. Circulația pe pod este închisă.

Podul Kerci, ținta ucrainenilor

Conform Reuters, traficul pe podul rutier și feroviar a fost închis pe podul Kerci, care leagă Rusia de Peninsula Crimeea.

Un canal urmărit pe Telegram, afiliat cu mercenarii Wagner, a raportat două explozii pe pod, la orele 3:04 și 3:20.

Un guvernator rus, Sergei Aksyonov, a declarat că situația de urgență s-a petrecut la pilonul 145 al podului, care unește Peninsula Crimeea cu regiunea rusească Krasnodar. Guvernatorul rus s-a limitat doar la această declarație.

Guvernatorul regiunii Krasnodar, regiunea cu care podul Kerci făcea legătura cu Rusia, Veniamin Kondrateyev, a spus că au pus bazele unor corturi operaționale pentru a aborda situația de urgență de pe pod. Administrația rusească din Crimeea este dotată cu toate proviziile necesară, însă repornirea circulației pe podul Kerci fiind oprită, reprezintă o situația urgență care trebuie remediată.

Citește și: Alertă de E. coli în apa Mării Negre! Ce au transmis autoritățile

Cine a atacat podul Kerci

Serhiy Bratchuck, purtătorul de cuvânt al administrației militare ucrainene de la Odesa a postat pe Telegram o poză care se pare că ilustrează o porțiune din podul Kerci lovit la jumătate, de la distanță.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Atacul petrecut noaptea trecută pe podul Kerci se pare că a fost orchestrat tot de Ucraina, potrivit declarațiilor oferite de Rusia. Mihailo Podoliok, consilierul lui Volodimie Zelenski a posta pe Twitter în urma atacului de pe pod, că structurile care ajută Rusia cu aprovizionarea necesară în desfășurarea războiului nu vor rezista mult.

"Orice structuri ilegale folosite pentru a livra instrumente rusești de ucidere în masă sunt neapărat de scurtă durată... indiferent de motivele distrugerii", a scris Mihailo Podolik pe Twitter.

O sursă de la Serviciul de Securitate al Ucrainei se pare că a declarat legătura Ucrainei cu ultimul atac de pe podul Kerci.

"A fost o operațiune specială a forțelor navale ale forțelor armate ale Ucrainei și a Serviciului de Securitate al Ucrainei. Podul a fost atacat cu drone de suprafață. A fost dificil să se ajungă la pod, dar în cele din urmă a fost posibil", declarația unei surse de la Serviciul de Securitate al Ucrainei, potrivit BBC

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Traficul pe podul rutier și feroviar a fost închis pe podul Kerci, care leagă Rusia de Peninsula Crimeea

Traficul pe podul rutier și feroviar a fost închis pe podul Kerci, care leagă Rusia de Peninsula Crimeea

[Sursa foto: BBC]

În luna octombrie, pe podul Kerci a mai avut loc o explozie, la kilometrul 19 de pe pod. Secțiunea a fost avariată, iar Rusia a acuzat forțele ucrainene de orchestrarea acelui atac de pe pod. Ucraina nu a confirmat acuzațiile aduse de Rusia, decât indirect, câteva luni mai târziu.

Citește și: Trei persoane au fost rănite după ce un microbuz s-a izbit de un stâlp, în Prahova


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si