In articol:
- În ce stadiu se află lucrările de la Podul peste Dunăre
- Când ar trebui să fie gata Podul peste Dunăre de la Brăila
În ce stadiu se află lucrările de la Podul peste Dunăre
Premierul Ludovic Orban a fost sâmbătă, pe data de 22 mai 2021, într-o vizită pe şantierul podului peste Dunăre și acesta a povestit în ce stare se află lucrările podului.
La momentul actual sunt gata doar picioarele podului de la Brăila, blocul de ancoraj pe malul brăilean este foarte aproape de finalizare, iar cel dinspre malul Tulcea-Jijila se află într-un stadiu avansat. Totodată, au început să se tragă cablurile.
Citeste si: VIDEO- Delta din Carpați, un loc cu animale rare, ascuns între munți
”Mă aflu astăzi în vizită pe şantierul podului, o investiţie vitală pentru această zonă. Mă bucur să văd progres. Sunt gata picioarele podului, blocul de ancoraj pe malul brăilean este foarte aproape de finalizare, am înţeles că şi cel dinspre malul Tulcea-Jijila este într-un stadiu avansat. Au început să se tragă cablurile. Sunt connvins că acest obiectiv de investiţii merge înainte”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, de pe șantierul Podului de la Brăila.
Podul peste Dunăre care va face legătura între Brăila şi oraşul Măcin, din judeţul Tulcea, începe să prindă contur. Lucrările începute la data de 21.12.2018 încep să prindă contur, astfel că până la sfârşitul anului 2021 trebuie să fie terminate. Lucrările au o valoare totală de 2,3 miliarde lei (500 milioane euro) incluzând şi drumurile de acces, finanţare obţinută în mare parte din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, dar şi din bugetul de stat.
Citeste si: Ministrul Mediului, despre spațiul verde din România: „Avem nevoie de un program național de ecologizare..”
Când ar trebui să fie gata Podul peste Dunăre de la Brăila
Construcția va fi realizată de către companiile Astaldi, din Italia, şi IHI Infrastructure System, din Japonia, fiind cele care au câştigat licitaţia cu cele mai bune oferte depuse pentru proiectarea şi execuţia podului. Companii din China, România şi Spania şi-au depus propriile oferte, dar fără succes. Durata de realizare a investiţiei este de circa 48 de luni, din care 12 luni sunt alocate proiectării iar restul de 36 de luni pentru execuţia proiectului, termenul-limită fiind decembrie 2021.