Premierul Nicolae Ciucă a cerut vineri tragerea la răspundere a tuturor celor vinovaţi pentru surparea podului de pe râul Siret şi a dispus Ministerului Apărării Naţionale să acţioneze în regim de urgenţă pentru a restabili traficul în zona afectată.

Citeste si: Șoc- pod abia modernizat, prăbușit în râu

"Premierul a cerut tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili vinovaţi de această situaţie, în acelaşi timp, pentru ca atât cetăţenii din zona afectată cât şi cei care tranzitează această zonă cu diverse activităţi să nu fie afectaţi.

Ministerul Apărării Naţionale, chiar începând de astăzi, va lucra în regim de urgenţă pentru a restabili transportul pe această zonă", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Citeste si: VIDEO| Un pod din Neamț s-a prăbușit, în timp ce un camion și o autoutilitară se aflau în tranzit/ UPDATE Au fost deschise două dosare penale

Pod surpat după reabilitarea cu milioane de euro

Joi, în jurul orei 14,00, podul care traversează râul Siret pe DJ 207 A, dintre localităţile Luţca şi Sagna, s-a prăbuşit în timp ce pe el treceau un autocamion cu nisip şi o autoutilitară.

Şoferul autocamionului, un bărbat în vârstă de 56 de ani, a fost rănit uşor, fiind transportat la spital.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Podul de Luțca, prăbuşit în timp ce pe el treceau un autocamion cu nisip şi o autoutilitară. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Nicolae Ciucă a dispus ca Ministerul Apărării Naţionale, începând chiar de vineri să demareze lucrările "pentru a găsi o soluţie în zona afectată de surparea podului peste râul Siret din judeţul Neamţ".  

Procurorii au deschis două dosare penale în urma surpării podului de la Luţca, eveniment în urma căruia o persoană a fost rănită. Unul dintre dosare vizează vătămarea corporală din culpă, iar celălalt- abuzul în serviciu, ambele fiind deschise in rem.

Istoria podului reabilitat și surpat la Luțca

Podul de la Luțca a intrat în reparații capitale în august 2020, după 30 de ani de exploatare. Valoarea investiției a fost de 8,3 milioane de lei, bani acordați prin celebrul Programul guvernamental PNDL.

După mai bine de un an de lucrări, în noiembrie 2021, Podul de la Luțca s-a redeschis, fără vreo lansare oficială.

"Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani, podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic. Zilele trecute s-a făcut testul de rezistență pe pod și avem garanția că rezistă unei greutăți de 340 de tone." a spus la acel moment Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În urmă cu 9 luni, jurnaliștii de la Roman TV au avertizat că podul are probleme de structură. În martie 2022, presa locală a scris că o grindă s-a desprins de pe o parte a podului de la Luțca.

"În serie de câte patru, acestea nu ar fi grinzi de susținere, potrivit informațiilor furnizate de constructor, ci doar lucrări ascunse, tencuite, la momentul reabilitării obiectivului având scopul de a întinde cablurile din hobane și nu de a susține podul. De asemenea, contructorul a transmis că faptul că una din acele grinzi s-a desprins și a fost îndepărtată, însă nu afectează cu nimic rezistența podului. Mai mult, de vină ar fi armătura veche de decenii care ar fi fost ruginită", au fost informațiile transmis de constructori la acel moment. 

Prăbușirea podului peste Siret putea să se termine cu o tragedie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si