Ajao s-a nascut in Kent si a locuit ultima data in West Midlands.

Potrivit Daily Mail, suspectul s-a nascut in ziua de Craciun, in 1964, si a fost crescut numai de mama sa. El s-a convertit la un moment dat la islam si si-a schimbat numele.

Tata a trei copii, el s-a mutat de-a lungul vietii in Crawley (West Sussex), Rye si Eastbourne (ambele in East Sussex), precum si la Luton si in estul Londrei, precizeaza BBC.

“Cand am vazut imaginile la televizor si in ziare cu barbatul care a comis atacul, l-a recunoscut ca barbatul care a locuit alaturi”, a declarat o vecina a atacatorului, din Birmingham.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

“Avea un copil mic, care cred ca avea cam cinci sau sase ani. Locuia o femeie cu el, o femeie asiatica. Parea destul de amabil, avea grija de gradina sa”, a povestit Iwona Romek, in vârsta de 45 de ani, precizând ca, in decembrie, familia s-a mutat.

Birmingham este unul dintre centrele islamistilor britanici, Potrivit unui studiu dat publicitatii luna aceasta de centrul de reflectie Henry Jackson, 39 dintre cei 269 de oameni condamnati in Marea Britanie pentru terrorism, in perioada 1998-2015, au provenit din acest oras.

In Birmingham traiesc peste 213.000 de musulmani, adica o cincime din populatia orasului, potrivit unui recensamânt din 2011.Printre alte aliasuri folosite de barbat se numara Adrian Elms.

Prima condamnare a lui Masood a avut loc când avea numai 19 ani, in noiembrie 1983, pentru distrugere. Ultima sa condamnare a fost in decembrie 2003, pentru ca avea asupra sa un cutit. Nu a fost condamnat niciodata pentru terorism.

In declaratia sa din Camera Comunelor, premierul Theresa May a spus ca, “in urma cu câtiva ani”, atacatorul a fost “anchetat in legatura cu suspiciuni privind extremismul”. “Era o figura aflata la periferie. Cazul este vechi – nu facea parte din tabloul actual al serviciilor de informatii. Nu existau informatii anterioare privind intentia sa – sau complotul”, a adaugat ea.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si