Aceste bancnote- autentice- ”probabil au fost taiate cu foarfece”, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al justitiei geneveze, Vincent Derouand, confirmand o informatie dezvaluita de ziarul La Tribune de Genève.

Acest lucru a avut ca efect colateral infundarea toaletelor ”, spune el.
 

Faptele s-au petrecut la jumatatea lui mai. Mai intai au fost infundate toaletele din sala seifurilor agentiei UBS, care dispune de servicii de gestionare a averii, potrivit justitiei. Cateva zile mai tarziu, grupurile sanitare de la trei restaurante din cartier s-au confundat cu aceeasi problema.

O parte a banilor a putut sa fie recuperata si pastrata de catre autoritati, care suspecteaza doua persoane. Justitia refuza sa spuna mai multe in acest stadiu, ancheta fiind in curs.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Potrivit La Tribune de Genève, aceste fonduri ar apartine unor femei spaniole care au depus bani intr-un seif la Geneva, in urma cu mai multi ani.

Cum a aflat politia despre acest caz? ”Prin plangeri ale unor restaurante”, nemultumite sa-si vada toaletele infundate, chiar daca era vorba despre bani.

Pentru ca misterul sa fie si mai mare, ”un avocat, reprezentanti ai persoanelor care au aruncat bancnote, au trecut si le-au despagubit” cheltuielile cu instalatorii, declara Derouand, care a precizat ca proprietarii si-au retras, dupa aceea, plangerile.

Cu toate ca distrugerea bancnotelor nu este ilegala in Elvetia, si nici infundarea toaletelor cu bancnote, justitia a hotarat sa-si continue ancheta, ”ca masura de precautie, pentru a verifica provenienta bancnotelor”, si anume sa stabileasca daca nu cumva au o origine indoielnica, a spus el.

UBS nu a comentat.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si