Close sidebar
Close sidebar

Politia germana cauta un santajist care ameninta ca otraveste produse alimentare distribuite in Germania si Europa

Autoritatile de la Konstanz, in sudul Germaniei, au anuntat joi ca il cauta pe un barbat care le santajeaza ca va otravi produse alimentare distribuite in tara si in Europa, fara sa plateasca suma pe care acesta o cere - cateva milioane de euro, relateaza AFP.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit politiei si parchetului, barbatul a trimis un e-mail in care se declara in masura sa otraveasca aproximativ 20 de produse de supermarket.

Iar pentru a arata ca nu glumeste, el a oferit indicii care au condus la confiscarea- in magazine din Friedrichshafen (sud)- a cinci produse pentru beblusi alterate.

”Luam aceste amenintari in serios, deoarece infractorul a plasat saptamana trecuta, inainte de inchidere, cinci produse otravite in magazine la Friedrichshafen”, a declarat procurorul Alexander Boger intr-o conferinta de presa.

Politia a confiscat produsele respective si a constatat ca acestea contineau etilenglicol, un produs care se gasesste in general in antigel si lichid de frana. Acest produs poate sa fie mortal in cazul in care este consumat in cantitati importante si in absenta tratamentului medical.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Potrivit procurorului, autorul santajului, care si-a adresat mesajul de amenintare unui organism pentru protectia consumatorilor, a anuntat ca tinta sa sunt ”filialele nationale si internationale ale unor intreprinderi germane de produse alimentare si drogherie”.
 

Cu ajutorul camerelor de supraveghere din magazinele in care au fost confiscate produsele pentru bebelusi, politia a putut sa obtina imagini in care apare in mod clar fata suspectului, un barbat in varsta de cincizeci si ceva de ani.

Fotografii si inregistrari video in care apare suspectul au fost distribuite in presa.

”Nu exista vreun motiv de panica, de cedare isteriei.

Este necesar sa fim atenti in zilele urmatoare si sa-l identificam cat mai rapid” pe suspect, a subliniat vicepresedintele politiei din Konstanz Uwe Stürmer, denuntand un ”criminal fara scrupule”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI