Proiectul de lege a fost adoptat, marţi, de către Camera Deputaților, ce oferă Poliției Locale puteri asemănătoare Poliției Rutiere.

Polițiștii locali vor primi puteri sporite

În urma acestui proiect, polițiștii locali vor putea solicita șoferilor datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, iar în cazul nerespectării transmiterii informaţiilor solicitate vor putea aplica și amenzi.

Citeste si: Șoferii fac ravagii în Capitală: un tânăr a fost prins conducând cu 145 km/h pe Splaiul Unirii

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"La solicitarea poliţiei rutiere sau a poliţiei locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice. Poliţia locală poate solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competenţelor în domeniul circulaţiei pe drumurile publice", se arată în proiect.

Proiectul de lege va fi util și în cazul parcărilor ilegale

"Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier sau de către poliţistul local, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României de către poliţiştii de frontieră", se mai arată în proiect.

Citeste si: Noi reguli pentru șoferi, în sensul giratoriu

Dacă șoferul nu comunică datele cerute, aceștia vor putea fi sancționați cu amendă de 3.000

de lei,  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si