Close sidebar
Close sidebar

Politicianul fugar Marian Zlotea, dat în urmărire

Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL și fost șef al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a fost condamnat miercuri de Curtea de Apel București la 8 ani și jumătate de închisoare într-un dosar de corupție, a fost dat în urmărire de Poliția Română după ce acesta nu a fost găsit la domiciliu pentru încarcerare. Zlotea a anunțat, miercuri seara, pe Facebook, că este plecat din România și va cere azil politic în altă țară.

Razvan Ilie,

Marian Zlotea a anunţat după pronunţarea sentinţei că este plecat în altă ţară, în care a cerut statut de refugiat politic.

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Fostul europarlamentar PDL Marian Zlotea, fost şef al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, condamnat definitiv miercuri de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de influenţă şi luare de mită, a fost dat în urmărire.

Marian Zlotea a anunţat după pronunţarea sentinţei că este plecat în altă ţară, în care a cerut statut de refugiat politic.

Citeste si: Politicianul român condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare pentru corupție a fugit din țară

Marian Zlotea: "Îmi voi căuta dreptatea la CEDO"

După pronunţarea sentinţei, Marian Zlotea a scris pe Facebook că este nevinovat şi că a plecat din România, cerând statut de refugiat politic în altă ţară.

În acest moment, ştiind de această înscenare de sentinţă care urma să mi se pregatească am părăsit Romania şi, la fel ca fostul meu coleg din Parlamentul European, spaniolul Carles Puigdemont, am cerut statut de refugiat politic în altă ţară. Cu probele şi dovezile pe care le am, inclusiv înregistrările din dosar care îmi dovedesc nevinovăţia, îmi voi căuta dreptatea la CEDO".

Citeste si: Călin Popescu Tăriceanu este urmărit penal. Ce a transmis ministrul Justiției

Marian Zlotea a calificat sentinţa ca fiind nedreaptă. ” Este o plată politică pentru simplul fapt că nu am fost de acord ca, la un moment dat, cineva să preia PDL ”, a scris Zlotea.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

" Sunt nevinovat iar aceasta este o sentinţă nedreaptă dată într-un dosar bazat în totalitate pe două denunţuri neîntemeiate date sub presiune de doi inculpaţi arestaţi care, ulterior denunţurilor, au fost eliberaţi”,

a mai scris fostul europarlamentar.

Citeste si: Înșelăciune cu ajutoarele din criza COVID. Au loc percheziții de amploare, joi dimineața

Marian Zlotea  a fost acuzat de procurori că îi obliga pe salariații Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor (ANSVSA) să cotizeze lunar la PDL.  Fostul lider politic, Maria Zlotea, este judecat în acest dosar din 2015, iar prima hotărâre a fost pronunțată în 2018. Atunci,  Zlotea  a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare.

Marian Zlotea, alături de soția sa [Sursa foto: Facebook/ Marian Zlotea]

Pedeapsă de patru ori mai mare la Curtea Supremă pentru Zlotea

Marian Zlotea fusese condamnat în primă instanța de Tribunalul București la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuantă pe vremea când era președinte al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor.

Ce a transmis Instanța Supremă:

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

"Inculpatul ZLOTEA MARIAN să execute pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare, sporită la 8 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.pen. (1968). În baza art. 71 C.pen. (1968) aplică alăturat pedepsei rezultante principale pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.pen. (1968) de la data pronunţării prezentei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 6 luni închisoare se va executa în regim de detenţie. Dispune confiscarea sumei de 263.000 lei de la inculpatul Zlotea Marian".

În acelaşi dosar au fost condamnaţi definitiv de Curtea de Apel Bucureşti patru directori de la ANSVSA:
* Doina Constanţa Lupu (director coordonator la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti- DSVSAB)- 6 ani şi 6 luni;
* Mădălina Ioana Podosu (director coordonator la DSVSA a judeţului Ilfov)- 6 ani;
* Marius Hofman (director coordonator adjunct la DSVSAB)- 4 ani.
De asemenea, inspectori DSVSAB au primit pedepse cuprinse între 1 an şi 6 luni cu suspendare şi 3 ani închisoare cu executare.

Citeste si:   O nouă lovitură pentru Dragnea. Cererea de revizuire a pedepsei, respinsă

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI