Sedinte peste sedinte, intalniri peste intalniri. Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu incearca sa opreasca eventuale tradari care ar putea aparea in sanul propriilor partide.

Secretarul general al PSD a ramas astazi fara functie pentru ca, spune el, a anuntat ca va vota asa cum ii dicteaza constiinta.

ALFRED SIMONIS:  asta mi se pare un santaj si santajul din ce stiu eu este de codul penal.

Nu poti sa santajezi un parlamentar sa voteze altfel decat ii dicteaza propria constiinta

Explicatia demiterii a venit imediat de la Marcel Ciolacu, liderul deputatilor PSD.

MARCEL CIOLACU: dansul nu poate sa aiba o functie in grup cat timp nu sustine punctul de vedere al partidului. Este un lucru cat se poate de normal

Alfred Simonis este vicepresedinte al organizatiei PSD si un apropiat al premierului Sorin Grindeanu. Si nu este singurul.

In aceeasi maniera, doi membri din ALDE au fost exclusi.  

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Insusi Victor Ponta a mers ieri la discutii in grupus PSD din parlament, chiar inainte sa fie citita motiunea in plen.

"Depiunerea motiunii reprez declansarea unui razvoi atomic intre psd si psd. din care va pierde psd ul in orice varianta si va castiga iohannis.""

Este forfota mare in parlament inca de ieri...

Care credeti ca este rezultatul negocierilor purtate pana acum intre tabere si...

intre membrii aceluiasi partid??

CALIN POPESCU TARICEANU: eu as fi preferat gasirea unei solutii sa nu ajungem la motiunea de cenzura, dar pana la urma se pare ca asta este singura solutie.

De partea celalalta, cei care il sustin pe Sorin Grindeanu negociaza cu nemultumitii din arcul guvernamental.

La randul lor, membri ai Opozitiei acuza ca parlamentul nu munceste pentru tara zilele acestea, ci... pentru motiune.

GOTIU:  au schimbat programul parlamentului. S-a anulat plenul de astazi, s-a anulat sesiunea de intrebari si interpelari.

Trei legi au fost adoptate, astazi, totusi! Curios, poate, dar... Toate initiate in Parlament de catre UDMR.

LIVIU DRAGNEA: aceste legi nu au fost facute azi noapte sau azi dimineata..sunt legi ca multe alte legi care sunt in procedura parlamerntara de mult timp …Despre aceste legi ale UDMR s-a discutat cu UDMR-ul si cu ALdede la inceputul sediunii parlamentare.

KELEMEN HUNOR: nu exista nici o coincidenta, noi am stabilit la inceputul anului ca aceste legi vor fi adoptate in aceasta sesiune.  

Freamatul politic din interiorul PSD-ALDE nu a fost perturbat nici macar de faptul ca, in aceasta dimineata, doi lideri marcanti ai social-democratilor au dat cu subsemnatul la DNA.
Este vorba despre presedintele Executiv al PSD, Nicolae Badalau, si presedintele Comisiei SRI, Adrian Tutuianu.

Din Germania, unde se afla intr-o vizita extrem de importanta dupa primirea de la Casa Alba, presedintele Klaus Iohannis nici nu a vrut sa mai auda de criza politica din PSD.

Numai maine nu-i poimaine, iar Social-democratii spun ca se  bazeaza pe 250 de voturi la motiune.

Sunt necesare 233  pentru ca documentul impotriva Guvernul Grindeanu sa fie adoptat de parlament, iar actualul executiv schimbat.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si