Purtatorul de cuvant al Politiei Harghita, Gheorghe Filip, a declarat pentru News.ro ca cei sapte raniti au fost transportati la spitalul din Toplita, iar printre ei se afla si un copil de 2 ani. Copilul, care se afla la mama lui in brate in momentul accidentului, este in stare buna, dar a fost dus la spital pentru investigatii.

Potrivit reprezentantului Politiei Harghita, microbuzul implicat in accident venea de la Praga, avand destinatia Orhei, Republica Moldova, iar in acesta se aflau in total 20 de persoane- 19 pasageri si soferul.

Purtatorul de cuvant al Politiei Harghita a precizat ca, pe un carosabil acoperit cu zapada, soferul a pierdut controlul volanului, iar masina a lovit un stalp, apoi s-a rasturnat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

El a spus ca echipajele ajunse la fata locului au gasit doua persoane- un barbat si o femeie- incercerate, fiind declarat decesul acestora.

Accoidentul a avut loc duminica dimineata pe DN 15, in localitatea Tulghes din judetul Harghita.

Autoritatile au activat planul rosu de interventie, iar la fata locului au fost trimise o autospeciala de stingere, doua echipaje de descarcerare, cinci ambulante SMURD si trei ambulante ale Seviciului Judetean de Ambulanta.

Avand in vedere numarul persoanelor implicate, fortele de interventie au fost suplimentate ulterior cu o ambulanta de terapie intensiva mobila, doua ambulanse SMURD si un echipaj de descarcerare din cadrul ISU Neamt, potrivit reprezentantilor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Conform IGSU, celelalte persoane aflate in microbuz si care nu au fost transportate la spital- 11- au rani minore. Ele au refuzat transportul la spital si se afla la sediul primariei din Tulghes, unde primesc hrana si ceai cald. Acestea raman in continuare sub supravegherea echipajelor medicale, a adaugat IGSU.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si