Femeia polițist din Țara Galilor a fost forțată să renunțe la serviciu după ce a întreținut relații sexuale cu o victimă a abuzului. 

Citește și: Învățătoare acuzată că își lovește elevii la ore

Andrea Griffiths, în vârstă de 44 de ani, urma să se confrunte cu o audiere disciplinară pentru abatere gravă, după ce s-a constatat că întreținea o relație sexuală cu un bărbat „vulnerabil” de care ar fi trebuit să aibă grijă în 2015.

Citește și: Povestea starului de la Hollywood care a ajuns să trăiască pe străzi. Azi e de nerecunoscut, după ce s-a pus din nou pe picioare- VIDEO

Polițista a lansat însă un recurs în justiție împotriva șefilor care au concediat-o, potrivit Daily Mail.

Femeia polițist, interdicție pentru exercitarea profesiei

Autoritățile polițienești de la Cardiff spun că femeia ar fi fost concediată dacă nu și-ar fi părăsit ea singură slujba și au precizat că Griffiths a fost trecută pe o listă de ofițeri interziși.

Citește și: VIDEO- Un român a intrat într-un restaurant cu un șarpe imens atârnat de umăr: „Dacă ești urmărit de cămătari, asta e o metodă bună să ieși din casă”

Potrivit sursei citate, fosta polițistă face apel la decizia împotriva interzicerii ei, după ce a susținut că audierea a avut loc „în spatele ușilor închise”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Andrea Griffiths nu recunoaște că ar fi "profitat" de bărbatul care i-a fost lăsat în grijă.

Relație cu un bărbat considerat „vulnerabil”

Comisia care a analizat dosarul a fost informată că ofițerul Griffiths a început o relație cu bărbatul care a fost victima unei infracțiuni sexuale și a fost considerat „vulnerabil”.

Bărbatul al cărui nume a fost secretizat din motive legale fusese repartizat la Griffiths, iar ea se afla într-o „poziție de încredere”.

Polițista Andrea Griffiths, în vârstă de 44 de ani

Polițista Andrea Griffiths, în vârstă de 44 de ani

[Sursa foto: Facebook]

Femeia a fost acuzată că a întreținut relații sexuale cu el atât în timpul serviciului, cât și în afara acesteia, dar ofițerul Griffiths a spus că a întreținut relații sexuale cu bărbatul o singură dată.

Ofițerul de prezentare al Poliției din Țara Galilor de Nord, Amy Clarke, a declarat: „A dezvoltat o relație personală nepotrivită cu un bărbat vulnerabil de care era responsabilă în 2015. Domnișoara Griffiths a fost însărcinată să fie ofițer de legătură, nu să se angajeze în activități sexuale cu el. Ea a recunoscut că activitatea sexuală a avut loc și la job.

Griffiths s-a alăturat poliției în 2001 și îl gestiona pe bărbat pentru că era o presupusă victimă a unor infracțiuni sexuale istorice.
PC Griffiths a recunoscut o conduită greșită la audierea de la sediul poliției din North Wales din Colwyn Bay.

Citește și: Coincidență rară. Doi tineri iubiți au murit împreună, din cauze naturale diferite!

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

O declarație oficială a Andreei Griffiths la acea vreme spunea: „Recunosc că nu ar fi trebuit să am contact sexual cu domnul X pe 29 iunie 2015. Accept că a fost o conduită greșită gravă și regret profund că s-a întâmplat".

Între timp, fosta polițistă s-a răzgândit și vrea să-și reia slujba pierdută pe nedrept, conform recursului făcut.

Audiere la comisia de standarde profesionale

Președintele comisiei de integritate din poliția galeză, Susan Davies, a declarat: „Ofițerul Griffiths știa de problemele personale și medicale ale domnului X în timp ce ea participa la acea activitate sexuală, în timp ce era de serviciu.
„Ea a încălcat standardele de onestitate și integritate, în special cele de integritate. Ea s-a comportat într-un mod care a fost discreditabil pentru poliția din Țara Galilor de Nord.
„Am constatat că acest comportament este atât de grav încât concedierea ar fi justificată și, prin urmare, echivalează cu o conduită greșită gravă”.

Citește și: Ionela a dispărut fără urmă în Italia. Surorile bandatei sunt disperate: „De două luni nu mai știm nimic de ea”

O audiere a tribunalului a început la sediul poliției din North Wales din Colwyn Bay. Avocatul lui Griffiths a cerut ca audierea de apel să se desfășoare în privat. Cererea a fost admisă, iar audierea urmează să dureze trei zile.

Președintele comisiei a explicat: „Am luat în considerare dovezile medicale relevante și am decis, după o analiză atentă, ca audierea să aibă loc în privat. În timp util, decizia noastră, dar nu neapărat toate motivele, va fi făcută public".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si