În clipul tragediei se observă cum Irvo Otiento a fost imobilizat la pământ de polițiști și de personalul spitalului, la data de 6 martie, în timp ce trebuia să fie dus de la închisoare la un spital de boli mintale.

Bărbatul din SUA imobilizat de polițiști a murit din cauza sufocării. Oamenii legii și personalul medical sunt acuzați de crimă de gradul 2

După tragedie, șapte adjuncţi ai şerifului şi trei membri ai personalului medical au fost acuzaţi de crimă de gradul doi. Ieri, un mare juriu a pus sub acuzare cele 10 persoane inculpate.

Citește și: Crimă odioasă! Român ucis în Londra cu o lovitură de cuțit

De asemenea, înregistrarea cu momentul tragediei a fost publicată marți de procurorul Ann Cabell Baskervill.

Citește și: Cazul care a cutremurat o țară întreagă! Trei români au abuzat 11 băieți pe care i-au abordat pe un site de întâlniri

Camerele de supraveghere de la Central State Hospital din Petersburg, Virginia au înregistrat imaginile incidentului. 

Citește și: Caz șocant în Italia! Un român a fost ucis în bătaie de un conațional

Irvo Otiento, bărbatul ucis, fusese arestat ca suspect într-un jaf

Victima fusese arestată pe 3 martie ca suspect într-un posibil jaf, conform unui comunicat al poliției.

De asemenea, bărbatul a fost pus sub ordin de custodie de urgență, folosit atunci când se bănuiește că o persoană este capabilă să-i rănească pe alții sau pe sine, ca urmare a unei boli mintale.

Citește și: FOTO- Mesajul cutremurător lăsat de Cristian, cu doar câteva zile înainte de a-și lua viața: „Cu sau fără tine, viața merge mai departe”

În clip apare Otiento, de 28 de ani, care a emigrat în Statele Unite din Kenya când avea patru ani, târât într-o cameră de internare a spitalului în cătușe și cu lanțuri la picioare de mai mulţi şerifi adjuncţi, în timp ce personalul medical îl urmăreşte.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În imagini mai apar șerifii care l-au imobilizat pe bărbat, sub privirile personalului medical, pentru ca, mai apoi, unii dintre ei să-i ajute pe polițiști. Videoclipul prezintă, în primă fază, 8 persoane care se îngrămădesc peste Otiento, care îl țineau de picioare și de partea superioară a corpului.

Citește și: Costantin a fost găsit fără suflare la 6 săptămâni de la dispariție. Familia este îngenuncheată de durere

Ulterior, 10 șerifi adjuncți alături de personal medical îl imobilizează pe Otiento la pământ.

Victima a fost pusă la pământ timp de 11 minute

Timpul în care bărbatul a fost imobilizat a fost de 11 minute.

După ce șerifii și personalul medical s-au retras, au observat cum victima rămâne nemișcată. Ulterior, personalul medical a început administrarea ajutorului de urgență. 

După publicarea înregistrării video, într-o conferință de presă organizată ieri, mama lui Irvo Otiento a declarat că acuzațiile reprezintă „doar un pas de început" către justiţie.

Citește și: Informații halucinante ies la iveală, în cazul uciderii copilei de 12 ani din Germania. Ce făceau criminalele fetei la o zi după fapta oribilă?

De asemenea, un avocat al familiei în cauză a afirmat că videoclipul arată că, atunci când Otiento avea nevoie de ajutor, a primit în schimb „ o supradoză de forţă excesivă".

În apelul solicitat la 911, un membru al spitalului a fost auzit spunând că Otiento primea resuscitare cardio-respiratorie şi că este „ foarte agresiv".

Dispecerul a solicitat, însă, o clarificare: „Îmi cer scuze, pacientul este agresiv sau nu respiră?"

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Era agresiv, da, aşa este, aşa că încearcă să îl imobilizeze, apoi, în cele din urmă, nu mai respiră", a adăugat membrul personalului spitalului.

O examinare post-mortem a arătat că Irvo Otiento a murit din cauza sufocării.

Citește și: Moarte învăluită în mister: doi tineri au fost găsiți spânzurați, sprijinindu-se unul pe celălalt, în pădure

Familia lui Otieno a susţinut publicarea înregistrării video, dar avocaţii adjuncţilor şi ai personalului medical care sunt acuzaţi de incident au respins cererea, argumentând că aceasta ar putea împiedica un proces corect.

Cei şapte adjuncţi au fost puşi în concediu administrativ în timp ce ancheta este în curs de desfăşurare. Doi au fost eliberaţi pe cauţiune, în timp ce ceilalţi rămân în arest.

Cei trei lucrători din spital au fost transportaţi la închisoare, au declarat procurorii, unde sunt reţinuţi fără cauţiune.

Citește și: O fată de 12 ani, înjunghiată mortal în pădure de două tinere de aceeași vârstă

Procurorii au declarat că iau în considerare acuzaţii suplimentare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si