UPDATE. S-a admis propunerea de arestare preventivă față de toți inculpații. 

Cei 22 de polițiști de frontieră se vor prezenta astăzi în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă, după ce ieri, 21 noiembrie, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind acuzați de luare de mită de la șoferi, dare de mită și de abuz în serviciu.

22 de polițiști de frontieră, față în față cu magistrații după ce au fost acuzați de luare de mită de la șoferi

În primă fază, inculpații au fost ridicați din punctul de frontieră Calafat, fiind în număr de 26. Ulterior, 22 au fost reținuți ieri pentru 24 de ore și sunt acuzați că au luat mită de la șoferi câte 5 euro sau câte un pachet de țigări.

Citește și: Pensii mai mari din taxe majorate. Procentul de majorare de anul viitor, cu 40%, naște controverse: „De unde să scoată banii?”

Procurorii mai spun că șefii de tură primeau și ei câte 20 de euro din încasări. Polițiștii sunt acuzați de mai multe fapte de corupție precum luare și dare de mită și abuz în serviciu. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Astăzi, 22 noiembrie 2023, câțiva dintre ei s-au prezentat deja în fața magistraților din Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Câțiva dintre polițiști inculpați au fost deja aduși în fața magistraților

Câțiva dintre polițiști inculpați au fost deja aduși în fața magistraților

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

Cum au fost descoperiți cei 22 de polițiști că luau mită de la șoferi?

„În cursul zilei de astăzi, 21 noiembrie 2023, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – serviciile anticorupție din județele Dolj, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt, Dâmbovița, Sibiu, Caraș-Severin și Hunedoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat percheziții domiciliare în 26 de locații, aflate

pe raza județului Dolj”, au transmis ieri autoritățile.

Astfel, aceștia sunt acuzați pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, precum luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu, fapte în perioada 2022-2023.

Polițiștii s-au prezentat în fața magistraților din Dolj cu propunere de arestare preventivă

Polițiștii s-au prezentat în fața magistraților din Dolj cu propunere de arestare preventivă

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

Citește și: Mama judecătoarei rupe tăcerea. Cum a fost abordată de soacra lui Cătălin Cherecheș pentru mită

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Cauza penală vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, respectiv luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu, presupus a fi săvârșite, în perioada 2022-2023, de către mai mulți agenți de poliție de frontieră din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Calafat.

În cauză se beneficiază de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „Frații Buzești” Craiova.

Raportat la actele de procedură penală efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, s-a mai explicat în comunicatul DGA. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si