Polițiștii primeau șpagă pentru a grăbi înmatriculările, iar suma era de 12 – 13 lei pentru o mașină, conform surselor din presa locală. Dat fiind fluxul mare de cereri de înmatriculare, un agent de poliție ajungea la suma de 200 de euro pe zi, spun sursele citate.

Citeste si: VIDEO- Răfuiala ca în filme: Activist din Buzău, bătut de față cu polițiștii

Polițiștii șpăgari, ridicați de la un curs pe teme de corupție

Operațiune de amploare a polițiștilor Serviciului Anticorupție Timiș și a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș în această dimineață anchetatorii au descins la Serviciul Înmatriculări care are sediul în centrul comercial Iulius Mall.

Pentru a-i ridica pe cei zece suspecți, cei de la SAJ Timiș au recurs la o stratagemă, informează Press Alert. I-au convocat pe cei vizați la un seminar de prevenire pe teme de corupție! Când au ajuns, cei zece agenți agenți au fost ridicați de cei de la DGA și duși pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Condamnare rapidă la închisoare pentru bărbatul care l-a pălmuit pe preşedintele Macron

Compartimentul Înmatriculări a fost închis

Din cauza perchezițiilor, Compartimentul Înmatriculări a fost închis, iar clienții programați vor putea să se prezinte la ghișeu începând cu 16 iunie, păstrând ora programării.

Întreg compartimentul Înmatriculări a fost închis[Sursa foto: Tion.ro]

Ce a transmis DGA Timiș

DGA Serviciul Județean Anticorupție Timiș a transmis un comunicat de presă în care spune că angajații compartimentului de înmatriculări au luat aproape 100.000 lei mită în patru luni. Cei de la DGA au documentat, în această perioadă, 384 acte materiale de luare de mită.

„În fapt, din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de

lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare. În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită”, se spune în comunicatul DGA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si