Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) susţine că va declanşa greva generală dacă revendicările de natură salarială nu vor fi satisfăcute de Guvern.

Polițiștii solicită, printre altele, majorarea cu 30% a salariului de bază şi actualizarea normei de hrană pentru toţi angajaţii MAI.

Citește și: Șoferiță de 55 de ani, cercetată penal, după ce a fost implicată într-un accident rutier. Aceasta se afla sub influența alcoolului

Sindicatele din MAI au notificat, oficial, conform Legii dialogului social, Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Muncii, cu privire la un set de revendicări care privesc personalul contractual din MAI.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Polițiștii cer majorarea cu 30% a salariului de bază 

Polițiștii cer majorarea cu 30% a salariului de bază 

[Sursa foto: Facebook / SNPPC]

Sindicatele din MAI, la un pas de greva generală

"Am atras atenția, încă o dată, asupra gravelor probleme, în special de natură financiară, care afectează, de ani buni, această categorie de angajați din MAI/SAOPSN, ale căror salarii, în cea mai mare parte, sunt aproape de limita subzistenței sociale", se arată într-un comunicat de presă al SNPPC.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual solicită majorarea cu 30% a salariului de bază, în plată, al personalului contractual, includerea şi alocarea personalului contractual la toate drepturile prevăzute în “HG nr 1198/ 2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul naţional, ale personalului din instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională”.

Citește și: A pretins că este și jandarm și le cerea colegilor bani împrumut. Câți bani a reușit să strângă un bărbat care lucra, de fapt, la o pizzerie

Revendicările includ decontarea transportului pentru concediul de odihnă, acordarea sporului de vechime/fidelitate/gradaţie în funcţie de numărul efectiv al anilor lucraţi de fiecare angajat, acordarea condiţiilor de muncă “deosebite” întregului personal contractual.

"Efectele unei eventuale greve generale și termenul de aplicare a acestei măsuri sindicale extreme nu pot fi cuantificate foarte precis, dar un lucru este sigur: activitatea în toate structurile centrale și teritoriale ale MAI va fi extrem de îngreunată și foarte dificil de desfășurat fără implicarea profesională a colegilor noștri, personalul contractual", spun sindicatele polițiștilor.

Polițiștii cer majorarea cu 30% a salariului de bază 

Polițiștii cer majorarea cu 30% a salariului de bază 

[Sursa foto: Facebook / SNPPC]

Sindicaliştii mai cer Guvernului actualizarea în plată a normei de hrană pentru toţi angajaţii MAI şi actualizarea în plată a sporurilor şi indemnizaţiilor financiare, la nivelul salariilor actuale pentru toţi angajaţii din MAI care au fost discriminaţi constant, în ultimii şase ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si