Close sidebar
Close sidebar

Politistii ameninta cu proteste. „Nu putem accepta ca o femeie de serviciu sa castige mai bine decat noi, care alergam dupa hoti”

Reprezentantii sindicatelor din Politie s-au intalnit, luni, cu ministrul Muncii, pentru a negocia majorarile ce vor fi aplicate prin noua lege a salarizarii. La final, ministerul a anuntat ca s-a ajuns la un acord, in timp ce sindicatele sunt nemultumite si anunta proteste.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Sindicatele din politie care au negociat, luni, cu ministrul Muncii noua lege a salarizarii, au anuntat ca nu s-a ajuns la nicio concluzie, urmand ca la mijlocul lunii martie sa aiba loc proteste.

"Cartoful fierbinte este HG numarul 1, pentru ca pana acum nu am ajuns la un punct de vedere comun privind aplicarea salariului minim pe economie, 1.450 de lei. Nu pot sa spun ce vom face in 14-16 cu privire la actiunile de protest, sa vedem ce putem obtine. Cand a venit vorba de incadrarea pe minim pe economie, sunt pareri diferite", a declarat Florin Vilnei, presedintele sindicatului SED LEX, relateaza Monitorul de Cluj.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Hotararea de Guvern 1/2017 stabileste ca salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este de 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166 de ore. Sindicatele din politie arata, insa, ca sporurile agentilor de politie sunt calculate conform salariului minim brut din anul 2009, cand acesta era de 600 de lei lunar.

"Noi vrem sa se aplice legea, Hotararea de Guvern trebuie respectata, lucru care, din pacate, se aplica cu discriminare. Am semnale foarte puternice din teritoriu ca oamenii se vor prezenta la lucru, dar nu or sa mai intre in serviciu. Un politist in momentul de fata indeplineste atributiile a inca doi sau trei politisti. Astazi, in zona Ilfov este cod rosu la spargerea de locuinte, incercam sa prindem acei infractori, dar cu cine? Cu trei Dacii care sunt din 1900 toamna si sapte politisti din structuri diferite? Nu se poate", a completat Florin Vilnei.

Reprezentantii sindicatelor spun ca Executivul refuza in acest moment sa calculeze indemnizatiile politistilor la nivelul salariului minim brut din 2017 si ca ar accepta, cel mult, un calcul bazat pe salariul minim brut din 2016. "Noi, ca politisti, ii rugam sa aplice legea si nu vor. Transmitem la politisti sa se pregateasca de protest. Daca nu se respecta Hotararea de Guvern numarul 1, in data de 16 martie, polistii din Bucuresti si Cluj-Napoca vor iesi in strada", a spus Elvis Macesanu, presedinte al sindicatului politistilor Dolj.

Sindicalistii sunt multumiti si de faptul ca angajatii din alte domenii de activitate au venituri mai mari decat politistii, desi munca pe care o desfasoara un agent de politie este mult mai solicitanta." In data de 16 martie, agentii de politie vor iesi in strada. Nu putem accepta ca o femeie de serviciu, din Ministerul Sanatatii, sa castige 3.500 de lei, iar un agent de politie care alearga dupa hoti sa ia 2.500 de lei. Aici e durerea cea mai mare", a declarat Constantin Mandache, reprezentant al Sindicatului National al Agentilor de Politie, relateaza Monitorul de Cluj. 

Sursa foto: Facebook

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI