Hackerul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită de atutoritățile din Ucraina, a folosit acţiuni de tip 'phishing', atacând astfel software-uri pentru a obţine accesarea de la distanţă a calculatoarelor, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Citeste si: VIDEO| Adrian Corduneanu, interlopul care a fost eliberat mai devreme din închisoare pentru bună purtare, duce un trai împărătesc, deși în evidențele autorităților figurează ca fiind șomer

Hackerul a produs pagube de 150 de milioane de dolari în întreaga lume 

Printre victimele hackerului se regăsesc "companii de energie şi turism faimoase la nivel mondial", potrivit autorităților. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Bărbatul a fost arestat cu ajutorul forţelor de poliţie din SUA şi Franţa, dar şi cu sprijinul Europol şi Interpol. Autoritățiile au făcut percheziţii la locuinţele inculpatului şi rudelor sale.

"Au fost confiscate calculatoare, telefoane mobile, vehicule şi peste 360.000 de dolari în bani cash. În plus, a fost blocată suma de 1,3 milioane de dolari în criptomonede ale atacatorului", a adăugat poliţia.

Citeste si: VIDEO| Un hacker român căutat de FBI, găsit în București după mai bine de 9 ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si