Reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al județului Ilfov au organizat, în cadrul Liceului Teoretic Radu Popescu, din Popești Leordeni, o activitate de promovare a profesiei de polițist.
La această activitate, toți elevii claselor IX-XII au participat interactiv cu polițiștii, prilej in care li s-a prezentat activitatea politiei, cu scopul de a le capta interesul și de a alege să urmeze, pe viitor, o carieră în domeniul forțelor de ordine.

La activitate au participat Compartimentul Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroul Siguranță Școlară, Serviciul Pregătire Profesională, care au prezentat elevilor pregătirea continuă pe care o urmează polițiștii de la începerea carierei până la final.

Citește și: ”Să înceapă aventura”. Titanic II ar putea pleca în prima călătorie, identică cu cea din 1912, în 2027. Un miliardar australian reconstruiește celebrul vas de croazieră

politisti arme

Oamenii legii le-au prezentat elevilor armele

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

Polițiștii ilfoveni au prezentat elevilor profesia de om al legii

Li s-a vorbit elevilor despre unitățile de învățământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar și despre condițiile ce trebuie îndeplinite și pașii de urmat pentru cei care doresc să devină polițiști.
Serviciul Acțiuni Speciale a expus dotările pe care le deține și a prezentat individual fiecare armă în parte, desfășurând chiar și o demonstrație de încătușare și câteva procedee de autoapărare, domeniu ce a trezit interesul și entuziasmul copiilor.


Serviciul Criminalistic și-a prezentat activitatea, arătând și practic, spre fascinația copiilor, trusa criminalistică de cercetare la fața locului, detectorul de metale, trusa Crime Light cu 3 surse de lumină pentru identificarea urmelor papilare și alte probe biologice. Elevii au avut ocazia să preleveze amprente folosindu-se de pulberea neagră magnetică.

Oamenii legii au oferit o demonstrație de prindere a unui hoț

Unul dintre polițiștii criminaliști, împreună cu Zara, cățelul de urmă, au prezentat o demonstrație de prindere a unui hoț, dar și abilitățile de căutare ale patrupedului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Serviciul Rutier a prezentat pistolul radar, a arătat și explicat copiilor cum funcționează un drug test, oferindu-le, apoi, broșuri cu recomandări, pentru a circula în siguranță.

Citește și: Florin Salam, săltat de polițiști! Manelistul, acuzat de înșelăciune, a fost reținut pentru 24 de ore. Paguba fanilor săi este uriașă

demonstratie hot

Demonstrație a polițiștilor de a prinde un hoț

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

Elevii au fost extrem de curioși și de încântați de cele prezentate, fiind printre ei chiar și doritori de a se înscrie la școlile de poliție.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si